Antena Meniu Search
x

Trupele Antitero, demonstrație în forță la marginea Craiovei

Conflict armat la marginea Craiovei, două clanuri de interlopi s-au răfuit pentru supremaţie. Victime în ambele tabere, maşini distruse, oameni luaţi ostatici.

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 25.07.2020, 16:34

Vezi și
  • O echipă Observator a participat la acţiunea trupelor speciale antitero ale Jandarmeriei.
  • Au arătat pas cu pas ce înseamnă o intervenție în forță în astfel de situații.

"Vin mascaţii!" e semnalul că pentru un astfel de scenariu de coşmar există oameni pregătiţi să-i facă faţă. O echipă Observator a participat, în exclusivitate, la o acţiune a trupelor speciale antitero ale Jandarmeriei.

Alarma s-a dat aproape de apus, când primele focuri de armă s-au auzit în zona aeroportului din Craiova. Speriați, oamenii care locuiesc acolo au cerut ajutor în timp ce armele au pus stăpânire pe stradă.

Au fost minute bune în care gloanţele au şuierat în toate părţile, iar intensitatea rafalelor a scăzut abia când s-au auzit sirenele. Interlopii au fugit care cum au putut ca să nu dea piept cu cei antrenaţi să-i înfrunte. Au fost repede reperaţi de dronele de asalt ale trupelor speciale. 

Primii doi suspecți au fost încătușați, iar armele din mașinile lor au fost confiscate. Cu ajutorul dronelor ridicate deasupra oraşului au fost reperaţi alţi interlopi. Unul dintre ei s-a ascuns pe un câmp. Este cel care a tras asupra civililor şi nu are o problemă să tragă şi în jandarmi. 

Lunetiștii l-au ucis pe atacator. Totul a fost, din fericire, doar un exercițiu al elitei Jandarmeriei Române la care a luat parte în exclusivitate o echipă Observator.

Ne-au arătat pas cu pas ce înseamnă o intervenție în forță în astfel de situații, deloc străine de realitatea din țara noastră și pentru care au, de aproape doi ani, un ajutor în plus.

Detaliile din drona ajuta mai ales in urmarirea si localizarea suspectilor. Fie ca e zi sau noapte. Se deplaseaza cu mult mai multa usurinta si acopera o arie mult mai mare. 

Mai mult spre exemplu ridicata la 200 de m inaltime si la o distanta de un km vede caracteristicile fetei suspectului pentru identificare. Toate detaliile ajung la echipele de interventie din teren fie pentru blocarea in trafic, fie pentru neutralizarea suspectilor.

Slt. Aktug Nebahat: În spatele acestor specialiști stau foarte multe ore de pregătire. Au nevoie de o bună precizie și de o bună coordonare în teren.

Acolo unde oricând trebuie să fie pregătiţi să intervină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Trupele Antitero, demonstrație în forță la marginea Craiovei