Antena Meniu Search
x

Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, reţinut de procurorii DNA

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, fiica lui, Ema şi cel mai bogat om de afaceri din oraş au fost reţinuţi de procurorii DNA, după aproape opt ore de audieri

Vezi și

Primarul Piteştiului, Tudor Pendiuc, fiica lui, Ema şi cel mai bogat om de afaceri din oraş au fost reţinuţi de procurorii DNA, după aproape opt ore de audieri

Edilul e acuzat că ar fi primit mită un milion de euro şi un apartament de lux de la afaceristul Valentin Vişoiu. Pendiuc ar fi atribuit un contract pentru modernizarea transportului public.

Obosit după cele opt ore de audieri şi vizibil afectat de decizie, Tudor Pendiuc a ieşit din sediul DNA încătuşat şi înconjurat de mascaţi. Edilul este acuzat că ar fi dat contractul de modernizare a transportului public celui mai bogat om din Piteşti, omul de afaceri Valentin Vişoiu.

Pentru asta, afaceristul ar fi dat mită de un milion de euro, dar şi un apartament de lux în Bucureşti, în valoare de 130 de mii de euro. Locuinţa i-a revenit fiicei primarului, Ema Pendiuc. Şi ea a fost reţinută şi este cercetată pentru complicitate la luare de mită.

Afacerea ar fi fost ascunsă sub un parteneriat al Primăriei prin regia de transport local cu două firme private care aparţineau afaceriştilor Valentin Vişoiu şi Gheorghe Văsâi. Deşi nu aveau niciun autobuz, aceştia au câştigat licitaţia apoi au luat în leasing 80 de maşini. Ratele le plăteau din subvenţia de 1,5 milioane de lei primită lunar de la primărie.

Banii strânşi din vânzarea biletelor le reveneau tot celor două firme private. Afacerea ar fi mers astfel aproape 7 ani, şi-ar fi costat primăria din Piteşti 56 de milioane de lei. Argeşeanul este un apropiat al familiei preşedintelui şi partener de afaceri cu soţul Ioanei Băsescu, Radu Pricop. Numele lui Vişoiu mai apare şi în dosarul retrocedărilor.

În declaraţia de avere, primarul Tudor Pendiuc are două apartamente şi o casă în Piteşti, câteva terenuri agricole şi livezi moştenite. Edilul şi-a cumpărat o maşină Dacia din 2008. Iar în conturi are aproximativ 22 de mii de lei şi 5 mii de euro.

Edilul din Piteşti, Tudor Pendiuc este cel mai longeviv primar de municipiu din ţară. A câştigat fotoliul de primar la alegerile din 1992 şi de atunci a fost mereu reales.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Tudor Pendiuc, primarul Piteştiului, reţinut de procurorii DNA