Antena Meniu Search
x

Peste 180.000 de turişti, aşteptaţi weekend-ul acesta pe litoral

Vârful sezonului estival s-a mutat la final de vară! În acest weekend, litoralul e mai aglomerat ca-n luna lui Cuptor. Vremea călduroasă i-a atras pe turişti. Sunt şi multe familii care şi-au adus copiii la mare, cu două săptămâni înainte de începutul anului şcolar.

de Redactia Observator

la 23.08.2019, 20:19

Vezi și

Vârful sezonului estival s-a mutat la final de vară! În acest weekend, litoralul e mai aglomerat ca-n luna lui Cuptor. Vremea călduroasă i-a atras pe turişti. Sunt şi multe familii care şi-au adus copiii la mare, cu două săptămâni înainte de începutul anului şcolar. 180 de mii de oameni sunt acum în staţiuni. Iar hotelierii au prelungit sezonul. Asta înseamnă însă că, la final de august, preţurile rămân ridicate. 

Sub soarele arzător, la amiază, plaja din Mamaia arăta ca un furnicar. Cândva astfel de imagini vedeam în iulie, luna lui Cuptor. Însă, anul acesta, finalul de august este atipic. Sunt zile la rând cu temperaturi de peste 30 de grade. Astfel, turiştii s-au reorientat şi au mai dat o fugă la mare. 

În doar două săptămâni începe şcoala, aşa că mulţi părinţi le-au oferit copiilor o surpriză: i-au adus pe litoral. Ca să prindă un loc bun pe plajă s-au trezit devreme. 

Pare că toată România s-a mutat la mare, iar plajele par şi ele neîncăpătoare. Ca-n plin sezon estival, toate şezlongurile de pe această plajă au fost ocupate.

Ca să fie sigure că stau aproape de mare, două tinere au ajuns pe plajă înainte de răsărit. Vor să strângă multe amintiri frumoase. Pentru ele urmează un an greu. Intră în clasa a XII-a. 

Acum sunt peste 180 de mii de turişti pe litoral. Mai bine de jumătate dintre ei sunt cazaţi la hoteluri şi pensiuni clasificate. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Nici la autoservire, unde marea de oameni s-a mutat la prânz, preţurile nu sunt scăzute, spun turiştii care au aşteptat la rând şi câte un sfert de oră. 

Aglomeraţie a fost azi şi pe şosele. Între Constanţa şi Eforie Nord, un drum de 10 kilometri a fost parcurs în 40 de minute.  

Din partea meteorologilor vin veşti bune. Tot weekendul va fi vreme perfectă pentru plajă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Peste 180.000 de turişti, aşteptaţi weekend-ul acesta pe litoral