Antena Meniu Search
x

Turiști beți, recuperați de la Cota 2.000 de savamontişti: „Lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar”

Turiști băuți și total nepregătiți pentru o aventură pe munte le-au dat bătăi de cap, noaptea trecută, salvamontiștilor argeșeni, care le atrag atenția amatorilor de „munțomăneală” că „totul se poate sfârși și prost, într-un sac cu fermoar”.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 02.08.2020, 12:27

Turiști beți, recuperați de la Cota 2.000 de savamontişti
Turiști beți, recuperați de la Cota 2.000 de savamontişti - Facebook/Salvamont Arges
  • Noaptea trecută, salvamontiştii au avut o misiune lungă şi grea de salvare a doi turişti ajunşi pe Piatra Craiului total nepregătiţi. 
  • Salvamontiștii le reamintesc turiștilor că, uneori, misiunile pe munte nu au un final fericit.

Turiști băuți și total nepregătiți pentru o aventură pe munte le-au dat bătăi de cap, noaptea trecută, salvamontiștilor argeșeni, care le atrag atenția amatorilor de „munțomăneală” că „totul se poate sfârși și prost, într-un sac cu fermoar”.

Noaptea trecută, salvamontiştii au avut o misiune lungă şi grea de salvare a doi turişti ajunşi pe Piatra Craiului total nepregătiţi. 

"Cadouri de ziua noastră în timpul nopţii trecute, că tot a fost ieri Ziua Salvamont. Am primit cu toţii, ceea ce am meritat! (...) Actiune foarte lunga si grea de recuperare a doi turisti din Calarasi, noaptea trecuta, persoane complet nepregatite pentru Piatra Craiului, unde ajunsesera nu pe vreo poteca marcata mai expusa, ci chiar pe Braul de Mijloc, unde s-au blocat. Asta a insemnat o noapte intreaga pierduta de catre salvamontistii campulungeni, oameni care acum au terminat actiunea si ar trebui sa fie pregatiti pentru accidente in continuare", precizează Salvamont Argeş.

De inconştienţă au dat dovadă şi alte două persoane care s-au aventurat către Cota 2000 Transfăgăraşan în stare de ebrietate. 

In paralel, la Cota 2000 Transfagarasan, o alta dovada a regresiei de la montaniard la "munțoman" este faptul ca doi tineri, bauti, au plecat de la tunelul Transfagarasan spre... Moldoveanu, la ora 14:30. In adidasi. Halucinant, nu? In final, au fost reperati in cursul noptii la cabana Podragu, in siguranta, unde au fost indrumati sa coboare, de catre un grup de montaniarzi”, scrie Salvamont Argeș.

”Nu in ultimul rand, tanarul evacuat cu elicopterul vineri de sub Caltun, a aratat inca din apelul catre 112 faptul ca era complet paralel cu muntele, practicand doar un fel de "munțomăneală". Omul nu stia ce inseamna caldare alpina, cerand agasat opertorului sa defineasca termenul, nu stia foarte bine numele lacului glaciar dinspre care cobora s.a.m.d.

Oameni buni, incepeti cu munti usori, tineti in frâie ego-ul zburdalnic, care va indeamna sa mergeti din parc, direct catre Moldoveanu, Negoiu, sau Piatra Craiului. Invatati muntele incetul cu incetul, lasati netul unde alti supravietuitori se lauda ca au reusit nu-stiu-ce tura. Nu de alta, noi facem totul sa aveti happy-end ca in filmele americane, dar lucrurile se pot sfarsi si prost, intr-un sac cu fermoar...”, mai scriu salvamontiștii.

Citește și:

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turiști beți, recuperați de la Cota 2.000 de savamontişti: „Lucrurile se pot sfârşi şi prost, într-un sac cu fermoar”