Antena Meniu Search
x

Turiştii de pe litoral, acces gratuit la biciclete

Litoralul va putea fi descoperit şi de pe biciclete. Pentru prima oară, turiştii vor putea avea acces gratuit la ele. Au nevoie doar de răbdare. În România, orice drum trece mai întâi la ghişeul unei instituţii publice. Deşi pare bizar, birocraţia pune beţe în roate bicicletelor.

de Redactia Observator

la 04.06.2019, 21:27

Vezi și

Litoralul va putea fi descoperit şi de pe biciclete. Pentru prima oară, turiştii vor putea avea acces gratuit la ele. Au nevoie doar de răbdare. În România, orice drum trece mai întâi la ghişeul unei instituţii publice. Deşi pare bizar, birocraţia pune beţe în roate bicicletelor. Turiştii şi localnicii au nevoie de un card pentru a putea pedala.

Plajă, mare şi mişcare. Să cunoaştem litoralul într-o vacanţă pe două roţi. Ideea sună bine. Iar de anul acesta, turiştii nu ar trebui să-şi ia de acasă şi bicicletele. În Constanţa găsim 24 de staţii care oferă gratuit 390 de biciclete. Pentru a pleca la drum cu una dintre ele avem nevoie de un card. 

Turiştii care vor să se plimbe cu bicicleta au nevoie de un card

Asta ar putea fi o problemă pentru că, pentru a intra în posesia unui card pentru a obţine o bicicletă, trebuie să ajungem la unul dintre cele cinci puncte ale Serviciului de Taxe şi Impozite. Haideţi să vedem cât durează.

Iar situaţia se complică pe parcurs. Cine vrea un astfel de card are de completat două contracte şi trebuie să vină cu o copie după buletin. Iar eliberarea cardului durează.

Turiştii care vin, de exemplu, vineri la mare nu vor avea cardul până când se încheie weeekendul.

Cei răbdători, care reuşesc într-un final să-şi ia cardul, se lovesc de o altă problemă.

În trei staţii de unde se pot prelua biciclete, sistemul dă eroare sau încă nici nu a fost pus în funcţionare.

Sunt doar două piste pentru biciclete pe litoralul românesc

Dar vara abia a început. Până când vor fi puse toate la punct, turiştii vor ştii deja ce îi aşteaptă. Se pot plimba gratuit cu bicicleta cât e ziua de lungă. Cu o singură condiţie, pauza de verificare. 

Cât despre pistele de biciclete? Sunt doar două: în Mamaia şi Tomis.

Dacă vrem să ajungem în Mamaia, trebuie să fim foarte atenţi pentru că pe bulevardul care duce către staţiune nu există o pistă special amenajată pentru biciclişti. 

Sistemul de bike-sharing a fost dezvoltat cu fonduri europene. Prin proiectul „Black Sea Bike" au fost cumpărate 490 de biciclete în oraşele Constanţa şi Balcic. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Turiştii de pe litoral, acces gratuit la biciclete