Antena Meniu Search
x

Petrecăreți alungați de la terasă cu jandarmii, în prima seară cu noile restricții

Petrecăreţii au fost trimişi la culcare mai devreme. Începând cu ora 23:00, nimeni nu a mai avut voie să stea la terasă. Decizia, menită să limiteze răspândirea noului coronavirus, i-a nemulţumit, în special, pe turiştii de pe litoral. Unii dintre ei chiar au refuzat să se conformeze noilor regului, aşa că au fost alungaţi de la mese cu jandarmii.

de Redactia Observator

la 03.08.2020, 11:44

Vezi și
  • Noile restricții au adus nemulțumire între turiști
  • Distracția ia sfârșit când, în alte vremuri, abia începea

La o terasă din staţiunea Mamaia, apariţia jandarmilor i-a scos pe unii turişti din sărite. Nu au vrut sub nicio formă să se ridice de la masă la ora 23. Şi nu au ţinut cont nici de distanţarea fizică.

"Noi stăm într-o vilă cu trei camere. Stăm toţi, împreună. Nu avem voie să stăm la masă toţi, împreună?", s-a plâns o femeie.

Pentru că nu a reuşit să-i convingă pe clienţi să respecte noile măsuri, patronul localului s-a ales cu o amendă de 5 mii de lei. Prea puţini au fost turiştii care au privit cu ochi buni noul program al teraselor.

"Nu ai de ce să mai vii aici. De ce să mai vii la mare? Mergem la bulgari, mergem în altă parte, nu? Peste tot se mai poate. La noi nu se poate. La noi închidem tot. Punem toată economia pe butuci", spune o alta.

Jandarmii şi poliţiştii au roit pe litoral, toată noaptea.

Andreea Iliescu, purtător de cuvânt IPJ Constanta: Exista si persoane care nu s-au conformat. Oamenii au spus, in general, ca erau in concendiu si ca nu stiau de aceste noi prevederi. Tocmai de aceea au fost atentionati verbal.

Şi în centrul vechi din capitală terasele s-au închis la ora 23. De la mese, clienţii s-au ridicat cu greu şi cu nostalgia vremurilor în care petreceau până dimineaţa.

Clienţii cer nota de plată şi se pregătesc să plece de la terase când în alte vremuri abia ajungeau

Nici turiştilor străini nu le-au fost pe plac noile reguli.

În județele Argeș, Brașov, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați și în municipiul București, programul teraselor nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu se poate prelungi după orele 23.00.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Petrecăreți alungați de la terasă cu jandarmii, în prima seară cu noile restricții