Antena Meniu Search
x

Turiștii, așteptați din acest weekend doar cu muzică ambientală în Vama Veche

În timp ce medicii duc o bătălie cruntă în spitale, la mare suntem relaxați. Dar din stațiunea distracției vine un semnal important. În Vama Veche, adio libertate. Bine ai venit responsabilitate! După controalele poliţiei, patronii barurilor de pe plajă anunţă că dau muzica mai încet și doar ambientală. 

Corina Matlinschi
de Corina Matlinschi

la 10.07.2020, 21:59

Vezi și
  • Zeci de mii de turiști sunt așteptați și în acest weekend, pe litoral.

Nu ne aflăm într-o tabără zen, ci în Vama Veche. Oamenii stau cuminţi la mese şi par să se bucure de o seară liniştită. Alţii se plimbă pe malul mării sau prin staţiune ori dansează cu prietenii. 

În urmă cu cinci zile, peisajul era complet diferit. 

Cum a ajuns staţiunea sinonimă cu distracţia fără limite de la libertate, la responsabilitate? E decizia luată de patronii beach-barurilor împreună cu primăria din Limanu, după desele controale ale poliţiei din ultima perioadă. De altfel, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a avertizat că litoralul riscă să se transforme îmtr-un focar de coronavirus, din cauza aglomeraţiei din weekend. 

Irina Lazăr, patroană de bar: Ideea asta ne-a venit săptămâna asta. Ni s-a părut la toți bună și, cumva, am îmbrățișat-o cu toții, sperând că va avea efecte pozitive. 

Radu Taus, reprezentant club: Începând cu această seară au fost luate măsurile benefice pentru tot publicul și pentru noi. 

Csaba Orban, DJ: Volumul nu va fi mai tare decât 10-15% din cel adecvat sau normal. Absolut ambient, absolut muzică ascultabilă de oameni, piese pe care nu le aud. 

Chiar dacă muzica va fi pe ritmuri mai lente, cei veniţi să se distreze spun că nicio măsură nu-i va convinge să renunţe la Vama Veche. 

Cine nu respectă noile reguli riscă sancţiuni drastice, de la amenzi până la închiderea cluburilor. 

Ludovic Orban, premierul României: Sunt deja câteva cluburi care parcă se cer singure închise. Nu le dau numele astăzi, dar le știe toată lumea și patronilor le transmit de pe acum mesajul că dacă nu se potolesc, vom închide. 

Zeci de poliţişti, însoţiți de jandarmi, vor patrula atât pe plaje, cât şi în localuri pentru a se asigura că măsurile sunt respectate.

Suntem la început de weekend, când la mare vor veni zeci de mii de turişti, şi acum vom vedea dacă socoteala autorităţilor se potriveşte cu realitatea. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Turiștii, așteptați din acest weekend doar cu muzică ambientală în Vama Veche