Antena Meniu Search
x

Video Turiştii, dezamăgiţi de condiţiile găsite în staţiunea Bran: "Este atât de multă mizerie"

O stațiune de munte, cu unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, s-a transformat într-un loc al contrastelor. La Bran vezi și Munții Bucegi și castelul, dar mai vezi și trotuare înguste, pline de gropi, aglomerație și un păienjeniș de cabluri ce-i descurajează chiar și pe cei mai iscusiți fotografi.

De Claudiu Loghin la 10.08.2021, 21:28
Vezi și
  • 9.000 de turişti au vizitat Castelul Bran în ultimul weekend.

Odată trecuți de calvarul traficului pe Valea Prahovei și ajunși la Bran, turiștii se lovesc de o nouă problemă: n-au unde să lase maşina. În centrul stațiunii e plin și deseori se învârt în cerc zeci de minute ca să găsească un loc liber. Asta deşi, la mai puțin de 200 se metri, o parcare de peste 200 de locuri stă mai mult goală. 

Cosmin Feroiu, primar Bran: Prea puţini oameni ştiau de existenţa parcării sau toţi îşi doreau, ca la români, să parcheze la uşa castelului.

Nici pentru pietoni nu e mai uşor. În centrul staţiunii, trotuarele fie sunt înguste, fie pline de gropi. Aglomeraţia e la ordinea zilei, iar un selfie artistic este cam greu de obţinut în Bran.

9.000 de turişti au vizitat Castelul Bran în ultimul weekend

Pe acelaşi subiect

Turistă: Este atât de multă mizerie. În 10 ani nici n-am mai trecut pe aici. Au rămas toate la fel. Drumurile sunt cum sunt, sunt toate înghesuite.

Turist: Cred că traficul ăsta şi aglomeraţia, în general, sunt un pic deranjante.

Turistă: E foarte aglomerat şi mie nu-mi place aglomeraţia.

Singurii bucuroşi par administratorii castelului. Drumul Național 73, șoseaua pe care circulă cei mai mulți turişti, a fost recent asfaltat. Însă, din frumuseţea locului rupe tocmai haosul de la intrarea în castel. 

Alexandru Prișcu, director marketing Castelul Bran: Contează mult felul în care arată chioşcurile, marfa expusă în aceste chioşcuri şi felul acesta de a extinde marfa tot mai aproape, gâtuind tot mai mult un trafic care este deja în creştere.

Chiar şi aşa, turiştii vin în număr mare aici. Weekendul trecut a fost cel mai aglomerat din acest an, în stațiune. Nu mai puțin de nouă mii de turiști au vizitat castelul, de vineri până duminică. 

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri sociale » Turiştii, dezamăgiţi de condiţiile găsite în staţiunea Bran: "Este atât de multă mizerie"