Antena Meniu Search
x

Video Turiştii, dezamăgiţi de condiţiile găsite în staţiunea Bran: "Este atât de multă mizerie"

O stațiune de munte, cu unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România, s-a transformat într-un loc al contrastelor. La Bran vezi și Munții Bucegi și castelul, dar mai vezi și trotuare înguste, pline de gropi, aglomerație și un păienjeniș de cabluri ce-i descurajează chiar și pe cei mai iscusiți fotografi.

Claudiu Loghin
de Claudiu Loghin

la 10.08.2021, 21:28

Vezi și
  • 9.000 de turişti au vizitat Castelul Bran în ultimul weekend.

Odată trecuți de calvarul traficului pe Valea Prahovei și ajunși la Bran, turiștii se lovesc de o nouă problemă: n-au unde să lase maşina. În centrul stațiunii e plin și deseori se învârt în cerc zeci de minute ca să găsească un loc liber. Asta deşi, la mai puțin de 200 se metri, o parcare de peste 200 de locuri stă mai mult goală. 

Cosmin Feroiu, primar Bran: Prea puţini oameni ştiau de existenţa parcării sau toţi îşi doreau, ca la români, să parcheze la uşa castelului.

Nici pentru pietoni nu e mai uşor. În centrul staţiunii, trotuarele fie sunt înguste, fie pline de gropi. Aglomeraţia e la ordinea zilei, iar un selfie artistic este cam greu de obţinut în Bran.

9.000 de turişti au vizitat Castelul Bran în ultimul weekend

Pe acelaşi subiect

Turistă: Este atât de multă mizerie. În 10 ani nici n-am mai trecut pe aici. Au rămas toate la fel. Drumurile sunt cum sunt, sunt toate înghesuite.

Turist: Cred că traficul ăsta şi aglomeraţia, în general, sunt un pic deranjante.

Turistă: E foarte aglomerat şi mie nu-mi place aglomeraţia.

Singurii bucuroşi par administratorii castelului. Drumul Național 73, șoseaua pe care circulă cei mai mulți turişti, a fost recent asfaltat. Însă, din frumuseţea locului rupe tocmai haosul de la intrarea în castel. 

Alexandru Prișcu, director marketing Castelul Bran: Contează mult felul în care arată chioşcurile, marfa expusă în aceste chioşcuri şi felul acesta de a extinde marfa tot mai aproape, gâtuind tot mai mult un trafic care este deja în creştere.

Chiar şi aşa, turiştii vin în număr mare aici. Weekendul trecut a fost cel mai aglomerat din acest an, în stațiune. Nu mai puțin de nouă mii de turiști au vizitat castelul, de vineri până duminică. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Turiştii, dezamăgiţi de condiţiile găsite în staţiunea Bran: "Este atât de multă mizerie"