Antena Meniu Search
x

Turiștii, picnic direct pe plajă! Supermarketurile sau gheretele cu mâncare fac concurență restaurantelor

Voucherele de vacanţă au umplut hotelurile de pe litoral, dar au golit restaurantele! O simt în încasări patronii de localuri, care spun că şi-au pierdut clienţii.

Vezi și

Voucherele de vacanţă au umplut hotelurile de pe litoral, dar au golit restaurantele! O simt în încasări patronii de localuri, care spun că şi-au pierdut clienţii. Turiştii vin în vacanţă înarmaţi cu tichete, dar cu mai puţini bani de buzunar.

Din supermarketurile din Mamaia, turiştii ies cu sacoşele pline. Se aprovizionează întocmai ca acasă, mai ales dacă nu au masa asigurată în hotelul unde sunt cazaţi. Apoi consumă ce au cumpărat direct pe plajă.

Un turist a venit cu rulota la mare. Aşa că se gospodăreşte singur. 

Unii turişti au dus însă economia la extrem. Au improvizat bucătării în camerele de hotel. Lângă pat sau lângă televizor şi-au instalat reşouri. 

Alţii preferă picnicurile pe nisip. Cu produse de patiserie abia scoase din cuptor sau chiar cu fructe de mare luate de la tonetă. 23 de lei costă o caserolă plină. 

Sunt totuşi şi turişti care preferă restaurantele. Dacă la autoservire, preţurile pornesc de la şapte lei, în localurile de lux pot ajunge şi până la 300 de lei. 

Cătălina Andone, reprezentant restaurant: "Sunt clienţi noi, clienţi vechi. Fiecare după buzunarul fiecăruia. Am avut foarte multe cereri cu vouchere de vacanţă."

De voucherele de vacanţă profită din plin mai ales hotelierii. Spaţiile de cazare sunt ocupate până la 80 la sută şi în luna viitoare. Peste un milion de bugetari se bucură de tichetele pentru concediu în acest an.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Turiștii, picnic direct pe plajă! Supermarketurile sau gheretele cu mâncare fac concurență restaurantelor