Turiștii stau la plajă, printre pet-uri și gunoaie

Publicat: 20.07.2018, 19:38.
Actualizat: 20.07.2018, 22:32

Până să devasteze furtunile plajele, le devastează turiştii. În urma lor, lasă în fiecare zi o mare de gunoaie.

Până să devasteze furtunile plajele, le devastează turiştii. În urma lor, lasă în fiecare zi o mare de gunoaie. Zeci de tone de plastic, sticle şi resturi de mâncare sunt strânse de pe litoral după fiecare weekend mai aglomerat.

Pe plaja din Costineşti, a doua cea mai murdară de pe litoralul românesc, după cea din Vama Veche, turiştii iau masa pe cearceaf şi aruncă pe nisip coji de seminţe, pahare, sticle şi ştiuleţi de porumb.

Tomberoanele sunt la 50 de metri de apă, dar deranjul pare mult prea mare.

În weekendurile aglomerate, de pe litoral au fost adunate chiar şi 70 de tone de deşeuri. 80% dintre ele sunt plastic.

Turiştii care confundă nisipul cu coşurile de gunoi riscă amenzi de până la 800 de lei. Nici apa nu este mai curată. Avem cea mai poluată mare din Europa.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.

Top știri
Lanţ uman împotriva şoferilor care au vrut să depăşească pe contrasens, în vama Negru Vodă. "Au fost trimişi în coada coloanei"
1
Fii Observator • pe 02.08 la 22:59

Bun-simţ pe contrasens. Pe şoselele din România, tupeul şi inconştienţa depăşesc răbdarea şoferilor disciplinaţi. O nouă dovadă în acest sens vine de la vama Negru Vodă. Zeci de maşini au ieşit sfidător dintr-o coloană kilometrică direct pe contrasens. Un lanţ uman, format din şoferii care respectau regulile, a spus stop obrăzniciei la volan.