Antena Meniu Search
x

Ultima prelungire posibilă a recensământului. Persoanele care nu şi-au dat datele, ameninţate cu amendă de 3.000 de lei

Institutul Naţional de Statistică (INS) a anunţat prelungirea perioadei de culegere a datelor pentru Recensământul Populaţiei şi Locuinţelor până la finalul lunii iulie.

de Redactia Observator

la 25.07.2022, 16:47

Perioada de recenzare a fost prelungită până pe 31 iulie
Perioada de recenzare a fost prelungită până pe 31 iulie - Profimedia Images

Potrivit unui comunicat al INS, prelungirea se aplică în localităţile în care recenzarea nu s-a încheiat, adică unde din cauza gradului scăzut de recenzare există riscul ca până la finalul perioadei de recenzare să nu se acopere întreaga populaţie rezidentă estimată.

Aceasta este ultima perioadă de prelungire privind culegerea datelor de la populaţie şi va continua atât în punctele fixe deschise de primării cât şi prin recenzorii de teren. Actele normative care guvernează desfăşurarea recensământului nu permit prelungirea perioadei de recenzare dincolo de data de 31 iulie a.c.”, se arată în comunicat.

Două milioane de români nu au completat formularul de recensământ

Până în 20 iulie au fost recenzate la nivel naţional aproape 17 milioane de persoane, ceea ce reprezintă 87,4 % din populaţia rezidentă ţintă estimată la începutul recensământului (19,02 milioane).

INS anunţă că în Bucureşti primăriile de sector au deschis până în acest moment 80 de centre de recenzare fixe, în vreme ce în restul ţării funcţionează peste 700 de astfel de centre.

INS face apel la populaţie să primească vizita recenzorului la reşedinţă sau să meargă la unul dintre centrele fixe de recenzare. Amenda maximă pentru cei care nu sunt recenzaţi este de 3.000 de lei.

Sursa: Mediafax

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Obişnuiţi să reciclaţi medicamentele expirate?

Observator » Stiri sociale » Ultima prelungire posibilă a recensământului. Persoanele care nu şi-au dat datele, ameninţate cu amendă de 3.000 de lei