Antena Meniu Search
x

Ultimul apel de seară al absolvenților liceului militar din Alba Iulia

Un moment încărcat de emoţie a avut loc în liceele cu profil militar. Elevii claselor a 12-a au participat la ultimul apel de seară, un ceremonial special pentru fiecare generaţie de absolvenţi. În acest an însă, pandemia a afectat şi acest eveniment.

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 15:34

Vezi și
  • Elevii au fost nevoiţi să respecte distanţa între ei dar şi faţă de profesori.
  • Emoţiile au fost însă la fel de intense.

Elevii licelului militar din Alba Iulia au defilat cu torţe prin faţa dascălilor care le-au fost alături în cei 4 ani de studiu. Ceremonia a continuat apoi cu prezentarea fiecărui absolvent.

Apelul de seară a fost totuşi diferit faţă de anii trecuţi. Starea de alertă a impus restricţii.

Marcel Domşa comandant coleg. mil. Mihai Viteazu: Am fost nevoiţi să luăm nişte măsuri, sigur regulamentare pentru a desfăşura acest apel. Am fost prezenţi noi, personalul militar, personalul didactic alături de elevi. Îi văd puţin întristaţi, puţin supăraţi, tocmai de aia am încercat să-i încurajăm, e normal să fie aşa.

Din păcate familiile elevilor nu au avut voie să participe la eveniment, dar chiar şi aşa, momentul a fost unul special.

Cosmina Pop, absolventă: Suntem fericiţi pentru că am reuşit să absolvim o instituţie de învăţământ militar extrem de prestigioasă. Rămân cu un sentiment aşa, de nostalgie, îmi va fi mereu dor de membrii acestui colegiu şi sunt de asemenea îndurerată că-i părăsesc.

Sebastian Şuşman absolvent: Cu siguranţă am învăţat să fiu o persoană demnă şi mândră cu uniforma pe care o port. Urmează o carieră militară în Academia Forţelor Terestre din Sibiu, şi sper în continuare la o carieră în acest domeniu pentru că îl iubesc, m-am îndrăgostit la început. 

Emoţiile au fost prezente şi dimineaţă când cei 116 elevi au participat la festivitatea de absolvire, cu aceleaşi măsuri stricte de protecţie sanitară şi cu respectarea regulilor de distanţare

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Ultimul apel de seară al absolvenților liceului militar din Alba Iulia