Ultimul weekend din acest an pe Transfăgărășan și Transalpina

De Redactia Observator.
Publicat: 26.10.2019, 19:35.
Actualizat: 27.10.2019, 00:45

Este ultimul weekend în care turiştii se mai pot bucura de peisaje unice la înălţime. Cele mai spectaculoase şoselele din ţară. Transfăgărăşanul şi Transalpina se închid săptămâna viitoare.

Este ultimul weekend în care turiştii se mai pot bucura de peisaje unice la înălţime. Cele mai spectaculoase şoselele din ţară. Transfăgărăşanul şi Transalpina se închid săptămâna viitoare. Meteorologii au anunţat că în unele zone montane va ninge, aşa că administratorii celor două drumuri se pregătesc să închidă porţile.

Transfăgărăşanul, drumul de o frumuseţe unică în Europa care leagă Transilvania de Muntenia, este luat cu asalt pe ultima sută de metri. Tinerii proaspăt căsătoriţi vin special aici pentru o şedinţă foto inedită. Pentru un cadru perfect, pe care să-l admire peste ani, trec cu vederea chiar şi aerul rece de munte.

Şi turiştii străini se grăbesc să străbată drumul şerpuit. Culorile toamnei, văzute de la peste 2000 de metri altitudine, taie răsuflarea oricui.

Transfăgărăşanul se va închide oficial de la 1 noiembrie. Turiştii vor putea ajunge apoi la Bâlea Lac doar cu telecabina.

Şi pe Transalpina, sezonul a ajuns la final. Primii care pleacă sunt ciobanii. Drumul regelui este încă vizitat de cei curioşi să-l descopere pentru prima dată.

Oamenii care încă se încumetă să viziteze cea mai înaltă şosea din România, trebuie neapărat să îşi echipeze maşina cu anvelope de iarnă.

Transalpina se va închide oficial la prima zăpadă. Pentru cabanierii din staţiunea Rânca, treaba abia acum începe. Pregătesc camerele şi meniurile tradiţionale pentru sezonul de iarnă.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.