Antena Meniu Search
x

Umilită de sistem, o mamă din Bacău îşi strigă disperarea!

Umilită de sistem şi îngenuncheată de boala fiicei sale, o mamă din Bacău îşi strigă disperarea. Fata ei, în vârstă de 13 ani, este singurul caz din România, de boală rară a sângelui, şi riscă să rămână fără tratament.

Vezi și

 Umilită de sistem şi îngenuncheată de boala fiicei sale, o mamă din Bacău îşi strigă disperarea. Fata ei, în vârstă de 13 ani, este singurul caz din România, de boală rară a sângelui, şi riscă să rămână fără tratament. Statul a scos din listă compensatelor medicamentul care lună de lună îi salvează viaţa. Motivul? Costă prea mult. Productorul nu scade preţul, iar femeia, prinsă în această dispută, cere dreptul la viaţă pentru copilul ei.

Nicoleta este singurul copil din România care suferă de o boală rară. Orice vânătaie îi poate provoca o hemoragie internă puternică. Chiar şi sub tratament, fata ajunge lunar la spital. Îndurerată şi neputincioasă în faţa bolii, mama Nicoletei a primit încă o lovitură. După ce ani de zile s-au luptat ca statul să îi ofere fetei medicamentul, acum se întoarce de unde am plecat.

Reprezentanţii ministerului spun că au început demersurile pentru ca medicamentul să fie adus din nou în ţară.

În ţara noastră, bolile rare nu au niciun feol de derogare de preţ, sunt tratate la fel de către stat. Acest lucru îi nemulţumeşte pe producătorii de medicamente care retrag rând pe rând medicamente de la vânzare. În timp ce Ministerul Sănătăţii vrea cele mai mici preţuri din Europa pentru medicamente, taxa clawback, plătită de producători, este cea mai mare. Iar singurul care are de suferit este bolnavul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Umilită de sistem, o mamă din Bacău îşi strigă disperarea!