UN AN DE LA COLECTIV. Câţi bani a alocat statul pentru tratamentul şi transportul victimelor din Colectiv
UN AN DE LA COLECTIV. În urma incendiului care a avut loc la 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv, au murit 64 de persoane şi alte peste o sută au fost rănite, fiind internate în spitale din Bucureşti şi din străinătate.
UN AN DE LA COLECTIV. În urma incendiului care a avut loc la 30 octombrie 2015, în Clubul Colectiv, au murit 64 de persoane şi alte peste o sută au fost rănite, fiind internate în spitale din Bucureşti şi din străinătate.
UN AN DE LA COLECTIV. La începutul anului, Ministerul Muncii şi Ministerul Sănătăţii au prezentat stadiul de aplicare a măsurilor de sprijin a persoanelor rănite în incendiul din clubul Colectiv, a celor care i-au însoţit pe răniţi în perioada de spitalizare, precum şi a familiilor celor care şi-au pierdut viaţa.
UN AN DE LA COLECTIV. Potrivit acestui raport, peste 100 de milioane de lei au fost alocaţi, în 2016, pentru tratamentul pacienţilor care au suferit arsuri grave, dar şi pentru transportul şi serviciile medicale pentru victimele din clubul Colectiv care au fost internate în străinătate.
UN AN DE LA COLECTIV. Reprezentanţii celor două ministere au arătat că pacienţii externaţi din spitalele din Bucureşti care necesită sau care vor necesita, ulterior, tratamente de recuperare sau chiar intervenţii chirurgicale sunt incluşi în programele de recuperare care se desfăşoară în acest an, în funcţie de evoluţia stării lor de sănătate.
UN AN DE LA COLECTIV. De asemenea, pentru tratamentul pacientului critic care a suferit arsuri grave s-a alocat, în 2016, suma de 11 milioane de lei, iar anul trecut, pentru achiziţionarea de medicamente, materiale sanitare şi dispozitive medicale necesare pacienţilor trataţi în România au fost alocaţi 26,3 milioane de lei.
UN AN DE LA COLECTIV. Tot în bugetul acestui an, Guvernul a prevăzut alţi 90 de milioane lei pentru decontarea transportului medical specializat, a serviciilor medicale şi a contribuţiei personale pentru pacienţii care au beneficiat de tratament în străinătate. De asemenea, pentru însoţitorii lor în spitalele din ţară şi din străinătate şi pentru familiile celor care şi-au pierdut viaţa au fost stabilite, prin hotărâri de Guvern, măsuri pentru acordarea unor ajutoare urgenţă.
UN AN DE LA COLECTIV. Până în prezent, Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, instituţie aflată în subordinea Ministerului Muncii, a acordat ajutoare de urgenţă în valoare de 2.758.939 lei, de care au beneficiat familiile persoanelor decedate (48 de solicitări în 2015) şi însoţitorii persoanelor rănite în clubul Colectiv.
UN AN DE LA COLECTIV. Astfel, pentru însoţitorii persoanelor rănite aflate la tratament în spitalele din România s-au plătit 476.000 de lei, pentru 76 persoane, iar pentru însoţitorii celor transferaţi pentru tratament în străinătate s-a plătit suma de 2.039.439 lei, pentru 36 de persoane.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰