Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Un angajat al unui ocol silvic din Dâmboviţa a ajuns la spital, după ce a fost bătut de hoţii de lemne

Bărbatul se afla la serviciu şi a vrut să-i oprească pe cei doi hoţi. Bărbaţii l-au lovit cu parul şi au fugit. Nu e primul incident de genul acesta. Anul trecut, peste 20 de angajaţi au fost bătuţi, în păduriile din ţară. Parlamentarii nu ţin însă cont de sacrificiul pădurarilor, care au reuşit să limiteze tăierile ilegale, şi vor să modifice legea care-i sancţionează pe hoţi.

de Redactia Observator

la 25.02.2017 , 21:19

Bărbatul se afla la serviciu şi a vrut să-i oprească pe cei doi hoţi. Indivizii l-au lovit cu parul şi au fugit. Nu e primul incident de genul acesta. Anul trecut, peste 20 de angajaţi au fost bătuţi, în pădurile din ţară. Parlamentarii nu ţin însă cont de sacrificiul pădurarilor, care au reuşit să limiteze tăierile ilegale şi vor să modifice legea care-i sancţionează pe hoţi.

Hoţii l-au lovit până când i-au rupt mai multe coastele şi un picior.

Este pădurar la ocolul silvic din Pucioasa de 30 de ani. Nu e prima dată când a fost bătut, dar ca acum, parcă n-a mai fost lovit niciodată.

Vezi și

Era singur în ziua în care a mers în control, în pădure, şi i-a suprins pe hoţi. Doi bărbaţi tăiaseră deja doi buşteni şi încercau să-i scoată din pădure, cu ajutorul cailor.

Până să vină poliţia, hoţii au fugit şi l-au lăsat pe bărbat la pământ.

Mai bine de 20 de pădurari au fost bătuţi numai anul trecut. Poliţiştii au deschis dosare penale, în toate cazurile. Incidentele sunt greu de evitat, pentru că pădurarii sunt puţini.

Hoţii dau iama, cel mai des, în pădurile din judeţele Giurgiu, Teleorman, Suceava şi Mureş. Sunt zone împădurite şi cu populaţie săracă, unde oamenii folosesc lemnul pentru foc sau îl vând la negru.

Cu angajaţi puţini, statul nu poate face faţă defrişărilor. România pierde, în fiecare oră, trei hectare de pădure.

E drept, anul trecut, defrişările în pădurile statului au scăzut datorită înăspriri legislaţiei. O legislaţie pe care autorităţile vor acum să o modifice.

Parlamentarii vor sancţiuni mai mici pentru hoţi, dar şi pentru pădurarii care-i ajută.

În prezent, amenzile pentru furt pot ajunge până la 10 mii de lei şi confiscarea lemnului. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri sociale » Un angajat al unui ocol silvic din Dâmboviţa a ajuns la spital, după ce a fost bătut de hoţii de lemne