Antena Meniu Search
x

Primul caz de extrădare din România pentru CRIME DE RĂZBOI – un cetăţean bosniac şi sârb. A fost CAPTURAT ÎN TIMIŞ

Un bărbat căutat timp de 20 de ani pentru crime de război a fost extrădat de poliţiştii români în această dimineaţă

Vezi și

Un bărbat căutat timp de 20 de ani pentru crime de război a fost extrădat de poliţiştii români în această dimineaţă. Grozdan Savici, acuzat de crime comise în timpul războiului din fosta Iugoslavie, s-ar fi ascuns, în tot acest timp, în apropiere de Timişoara.

Moment istoric pentru România. Primul criminal de război urmărit internaţional şi reţinut în România va fi extrădat. Grozdaun Savic va pleca, joi dimineaţa, de pe Aeroportul Otopeni.

Un cetatean sarb cautat pentru crime de razboi in Bosnia a fost prins,  la sfârşitul lunii octombrie, nu departe de Timisoara si predat celor de la Compartimentul Urmariti. Barbatul, de 46 de ani, este judecat pentru infractiuni extrem de grave comise in timpul razboiului din fosta Iugoslavie, in perioada 1992-1995.

Potrivit opiniatimisoarei.ro, sarbul a fost prins la vama Cenad pe cand incerca sa iasa din Romania pentru ca mai apoi sa-si continue drumul catre Germania. Barbatul a fost dus la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Timisoara unde a fost retinut. Pe data de 10 decembrie, Curtea de Apel Timişoara a decis să aprobe extrădarea. Din soluţia dată de judecători reiese că Grozdan Savici a fost de acord cu predarea lui autorităţilor din Bosnia Herţegovina.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri sociale » Primul caz de extrădare din România pentru CRIME DE RĂZBOI – un cetăţean bosniac şi sârb. A fost CAPTURAT ÎN TIMIŞ