Antena Meniu Search
x

Un bărbat din Aiud a crezut că a dat lovitura vieţii sale: A găsit o sticlă cu bijuterii de aur la groapa de gunoi

Un bărbat din Aiud a crezut că a făcut descoperirea vieţii sale, când a găsit la groapa de gunoi o sticlă plină cu bijuterii de aur.

de Monica Palade

la 07.01.2021, 18:28

bijuterii de aur
Un bărbat din Aiud a crezut că a dat lovitura vieţii sale: A găsit o sticlă cu bijuterii de aur la groapa de gunoi - Profimedia
  • A găsit o comoară la groapa de gunoi

Descoperirea avea însă să îi aducă şi necazuri, când căutătorul de fier vechi a fost agresat de o cunoştinţă care i-a cerut să-i dea toată comoara găsită.

O poveste parcă desprinsă din filme

Totul a început în luna decembrie 2016, când o familie a cumpărat o locuinţă situată în municipiul Aiud. Aceştia au început să facă reparaţii, iar molozul a fost dus pe un teren viran unde se află o clădire dezafectată. Câteva luni mai târziu, un căutător de fier vechi a dat peste o sticlă de 0.5 litri, în care se aflau peste 50 de bijuterii de aur.

Fericit, omul a împărţit în stânga şi în dreapta bijuteriile celor apropiaţi. Invidios pe descoperirea sa, un bărbat din anturajul norocosului l-a ameninţat cu moartea. Speriat, bărbatul i-a remis inculpatului tot aurul găsit şi pe care-l avea la domiciliu, aproximativ 46-47 bucăţi inele.

Hoţul, trimis în judecată

În instanţă, bărbatul a spus că a primit doar un număr de cinci inele, dar probele administrate au arătat că numărul acestora era mult mai mare, scrie Adevărul.

”Instanţa reţine că, într-adevăr, cantitatea de aur găsită de persoana vătămată, respectiv cantitatea care a ajuns în posesia inculpatului nu au fost determinate în mod cert. Cu toate acestea, pentru reţinerea comiterii unui furt, respectiv a unei tâlhării, cum este cazul de faţă, nu este necesară stabilirea în detaliu şi în afara oricărui dubiu a bunurilor sustrase. (…) Având în vedere rezultatul percheziţiei domiciliare şi declaraţiile concordante date de persoana vătămată în cursul urmăririi penale, coroborate cu declaraţiile martorilor rezultă dincolo de orice îndoială că între persoana vătămată şi inculpat a avut loc o predare a unor bijuterii, dintre cele găsite de aceasta din urmă”, se susţine în hotărârea Judecătoriei Aiud prin care B. Romeo a fost condamnat în 11 noiembrie 2020 la 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere, pe un termen de 3 ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un bărbat din Aiud a crezut că a dat lovitura vieţii sale: A găsit o sticlă cu bijuterii de aur la groapa de gunoi