Un bătrân din Iași şi-a petrecut Crăciunul pe o targă, la Urgențe, pentru că familia nu-l mai vrea acasă

De Ana Maria Ghiarasim.
Publicat: 28.12.2020, 19:26.
Actualizat: 28.12.2020, 19:26

Un bătrân de 83 de ani din Iași şi-a petrecut Crăciunul pe o targă, la Urgențe, pentru că familia lui a refuzat să îl primească acasă, după externarea din spital.

Un bătrân din Iași şi-a petrecut Crăciunul pe o targă, la Urgențe, pentru că familia nu-l mai vrea acasă

Un bătrân din Iași şi-a petrecut Crăciunul pe o targă, la Urgențe, pentru că familia nu-l mai vrea acasă

Profimedia Images

Bărbatul de 83 de ani a fost trimis cu ambulanța acasă, după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl primească.

„Un bărbat de 83 de ani, cu domiciliul în Iaşi, a fost trimis cu ambulanţa acasă după ce a fost consultat de chirurgul de gardă, dar familia a refuzat să îl reprimească. De pe data de 23 decembrie îl ţinem pe o targă în UPU, îi dăm mâncare şi apă şi ne zbatem să îi găsim un loc. Lucruri pe care nu ar trebui să le facă nimeni din Urgenţă. Nu avem unde să îl dăm, iar familia nu îl primeşte, astfel că acesta şi-a petrecut Crăciunul la noi”, a declarat coordonatorul UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, pentru Agerpres.

Ea susţine că unităţile medicale se confruntă de mai multe ori pe an cu situaţii în care pacienţii sunt abandonaţi de familie în spital.

„Nu este un caz singular. Se întâmplă de câteva ori pe an ca familia să refuze să primească pacienţii acasă. Situaţiile sunt mai frecvente iarna, dar se întâmplă şi vara. Sunt copii care refuză să aibă grijă de părinţi şi îi lasă în grija statului”, a precizat Diana Cimpoeşu.

Bătrânul are copii din trei căsnicii, toți l-au abandonat

Potrivit acesteia, bătrânului a fost căsătorit de trei ori şi are copii din fiecare căsătorie, dar niciunul dintre aceştia nu doreşte să acorde sprijin şi asistenţă tatălui lor.

Pentru a găsi un loc bătrânului rămas în UPU, spitalul a făcut numeroase demersuri, atât telefonice cât şi în scris, către Direcţia de Asistenţă Socială Iaşi, Poliţia Municipiului Iaşi, Spital Paşcani – Secţia de Îngrijiri Paleative, precum şi către alte unităţi de asistenţă medico-socială din judeţ.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.