Antena Meniu Search
x

Video Un bucătar din Timişoara lasă în fiecare zi porţii de mâncare pentru nevoiaşi, în faţa restaurantului: "Serveşte dacă îţi este foame!"

"Servește dacă îți este foame!" Este mesajul care apare zilnic lângă un restaurant din Timișoara. Un bucătar cu experiență a demarat o campanie prin care vrea să reducă risipa alimentară și să îi ajute și pe cei în nevoie. Porții de mâncare, proaspăt scoase din bucătărie, așteaptă aburinde să fie ridicate de oricine. Mai mult, bucătarul a convins și câteva aprozare să ofere gratuit fructele și legumele pe care nu le mai pot vinde. 

Iulia Pop
de Iulia Pop

la 17.06.2021, 17:22

Vezi și

Paul Sebastian, bucătar, gătește zilnic pentru clienții și colegii săi. Iar ce rămâne în plus ajunge la poarta restaurantului, pentru cei care au nevoie de o masă caldă. Totul, însă, a început... cu o poveste.

Paul Sebastian, bucătar: Îmi rămăseseră 2-3 porţii de mâncare şi văzusem la intrare, chiar înainte să intru la muncă, văzusem o bătrânică, lângă noi, care căuta în tomberoane. Nu mi-a venit să cred. Şi i-am dat porţiile. S-a bucurat foarte mult. A fost foarte încântată. 

De atunci, în fiecare zi lasă câteva porţii de mâncare pe o masă din faţa restaurantului. "În mod normal nu rezistă 10 minute", spune Paul Sebastian

La fel a fost şi acum. În câteva minute a şi apărut cineva, care a luat porţile de mâncare pentru familia sa. "Când n-ai ce mânca, mânânci ce poţi. Mai am nepoţi, am copii", spune o bătrână.

Pe acelaşi subiect

Localnic: Mi se pare chiar un gest frumos din partea lui, pentru că îi ajută şi în loc să facă risipă îi ajută pe alţii. Dacă ar lua mai mulţi atitudine de genul ăsta, chiar s-ar schimba câte ceva.

Localnică: Mai ales în zona asta sunt mulţi care poate o să profite. Poate o să facă şi alţii.

Gestul i-a inspirat şi pe alţii să doneze mâncare

Gestul bucătarulul a fost urmat şi de angajaţii unui aprozar din oraş, care au început să ofere gratis legume şi fructe. 

Mihaela Stănciulescu, administrator aprozar: Ne ajută foarte mult pentu starea de bine, că ajutăm alţi oameni şi, în al doilea rând, că nu aruncăm la gunoi, că nu se risipesc.

Paul speră ca în viitor şi alţii să-i urmeze exemplul. "Asta ştiu să fac şi fac bine şi aş vrea ca toţi care au posibilitatea să facă. În fiecare zi când pot să facă bine, să facă", a spus Paul.

România stă prost la capitolul combaterea risipei alimentare. În cadrul unui studiu realizat anul trecut, 83 la sută dintre români au declarat că aruncă mâncare destul de des.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un bucătar din Timişoara lasă în fiecare zi porţii de mâncare pentru nevoiaşi, în faţa restaurantului: "Serveşte dacă îţi este foame!"