Antena Meniu Search
x

Un copil din Argeș cu o boală rară a fost la un pas să moară după ce a fost purtat între trei spitale

Un băieţel de cinci ani, cu o boală rară, a fost în pericol de moarte. Intubat, copilul a fost purtat între trei spitale, cu ambulanţa, în căutarea unei fiole cu proteina care îi salvează viaţa.

Vezi și

Un băieţel de cinci ani, cu o boală rară, a fost în pericol de moarte. Intubat, copilul a fost purtat între trei spitale, cu ambulanţa, în căutarea unei fiole cu proteina care îi salvează viaţa. 

De la Câmpulung a fost trimis la Piteşti, iar de la Piteşti la Bucureşti, unde ambulanţa în care se afla s-a stricat şi a rămas blocată pe un bulevard. Sunt aproape o sută de bolnavi în România, care îşi cumpără viaţa cu sute de euro, cât costă o fiolă care îi ajută să trăiască.

Băieţelul, diagnosticat cu angioedem ereditar, a ajuns astăzi în stare gravă la spitalul din Câmpulung, Argeş. A fost prima criză severă a copilului.

Pentru că nu aveau fiolele cu proteină, singurele care-i pot scoate din criză pe pacienţii diagniosticaţi cu această boală rară, medicii au decis să-l trimită pe Denis cu o ambulanţă la Bucureşti. Pe drum, starea copilului s-a agravat.

Nici aici, medicii nu aveau fiola salvatoare pentru copil. Aşa că Denis a fost trimis, mai departe, tot cu ambulanţa spre spitalul Budimex din Bucureşti. Pe drum, însă, ambulanţa s-a stricat.

Două doze costă 1800 de euro. Deşi boala nu şi-a găsit locul în lista afecţiunilor pentru care bolnavii primesc tratamente gratuite, Ministerul Sănătăţii le-a cerut spitalelor să achiziţioneze din bugetele proprii fiolele.

În România, în evidenţele medicale sunt aproape o sută de pacienţi care suferă de această boală. Ei pot muri oricând dacă nu-şi primesc medicamentele la timp.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri sociale » Un copil din Argeș cu o boală rară a fost la un pas să moară după ce a fost purtat între trei spitale