Antena Meniu Search
x

Caz incredibil! Un copil nu poate fi operat pentru că nu există adult care să îşi dea acordul!

Un băiat de 15 ani zace de o săptămână pe un pat de spital iar medicii nu îl pot opera, pentru că nu este niciun adult care să îşi dea acordul pentru intervenţia chirurgicală

Vezi și

Un băiat de 15 ani zace de o săptămână pe un pat de spital iar medicii nu îl pot opera, pentru că nu este niciun adult care să îşi dea acordul pentru intervenţia chirurgicală

Părinţii adolescentului sunt plecaţi la muncă în Italia şi nu s-au întors nici să aibă grijă de el, dar nici să-şi dea acordul pentru intervenţia chirurgicală. Iar băiatul nu este, practic, în grija nimănui. Primarul localităţii Jupâneşti, unde tânărul locuia singur, spune că nu a putut să ia legătura cu cei doi.

Situaţia este extrem de gravă. Vorbim de o operaţie vitală, dar pe care medicii nu o pot face fără acordul unui tutore. La 15 ani, adolescentul a ajuns de urgenţă la spital în Târgu Cărbuneşti, încă de acum o săptămână, după un accident pe câmp. Mersese să-şi ajute un unchi când a fost prins între combină şi un tractor. Laba piciorului i-a fost strivită.

În urgenţe, medicii au reuşit să-i cureţe rana, dar acum băiatul are nevoie de o operaţie de reconstrucţie şi de transplant de tendoane. Singurele soluţii ar fi ca primăria să-l ia pe băiat în protecţie socială sau ca medicii să stabilească faptul că fără această operaţie, copilul ar putea muri.

Poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz pentru vătămare corporală. Şi Protecţia Copilului a început verificările. Băiatul mai are o sora care e plecată cu părinţii în Italia.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Caz incredibil! Un copil nu poate fi operat pentru că nu există adult care să îşi dea acordul!