Antena Meniu Search
x

Un crater cu un diametru de cinci metri a aparut in curtea unei case din Anina

O biserica si o cabana pot fi inghitite in orice moment de pamant. Un crater de 15 metri adancime a aparut din senin langa cele doua cladiri, din localitatea Anina.

Vezi și
Un hau de 15 metri a aparut peste noapte langa cabana in care sta. Groapa are acum un diametru de cinci metri, dar in orice clipa s-ar putea mari. “Daca pica eu nu sunt aici si daca sunt ma aude si pe mine cineva, ca mai am doi vecini aici aproape si strig. Daca nu, am telefonul tot timpul la mine”, spune paznicul cabanei Stefan Varga.

Dar in groapa risca sa ajunga si o bisericuta. Lacasul de cult se afla acum la cativa pasi de marginea prapastiei. “Daca nu se iau masurile necesare ale acesei alunecari de teren, exista riscul ca locuinta care exista acolo si bisericuta respectiva sa fie puse in pericol”, a precizat colonelul Titus Susan de la ISU Semenic.

De vina ar fi o fosta galerie miniera. “Aceasta lucrare miniera nu a fost rambleiata atunci cand s-a inchis in 1953 si este normal sa se creeze aceasta palnie in timp”, a mentionat primarul din Anina Gheorghe Romanu.

Autoritatile locale vor sa astupe prapastia cu pietris astazi. Spera sa impiedice astfel galeria sa se surpe si mai mult.

Oricum, aceasta nenorocire le-a reamintit oamenilor ca locuintele lor sunt tot timpul in pericol. Oricand pamantul s-ar putea deschide sub ele.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un crater cu un diametru de cinci metri a aparut in curtea unei case din Anina