Antena Meniu Search
x

Un fost deţinut de la Jilava spune că a fost discriminat din cauza orientării sexuale (VIDEO)

Un fost condamnat pentru înşelăciune şi furt cheamă penitenciarul în judecată şi cere daune pentru că i-a fost încălcat dreptul la orientarea sexuală. Mihai Klepper a câştigat în instanţă, pentru prima dată în ROMÂNIA, dreptul la vizita intimă cu o persoană de acelaşi sex. Dar decizia n-ar fi fost respectată de penitenciarul Jilava, iar pentru asta bărbatul cere acum 20.000 de euro.

Vezi și

Un fost condamnat pentru înşelăciune şi furt cheamă penitenciarul în judecată şi cere daune pentru că i-a fost încălcat dreptul la orientarea sexuală. Mihai Klepper a câştigat în instanţă, pentru prima dată în România, dreptul la vizita intimă cu o persoană de acelaşi sex. Dar decizia n-ar fi fost respectată de penitenciarul Jilava, iar pentru asta bărbatul cere acum 20.000 de euro.

Mihai Klepper are 49 de ani. Este atras de bărbaţi de când se ştie, chiar de pe vremea când în România nici nu se vorbea despre aşa ceva.

În anii 2000 era angajat al Tribunalului Bucureşti, iar din această poziţie ar fi promis mai multor persoane, inclusiv lui Nuţu Cămătaru, că le poate pune pile la judecători în schimbul banilor. A fost urmărit general vreme de 3 ani şi, în final, încarcerat la Penitenciarul Jilava. 

În instanţă a câştigat, iar penitenciarul a fost obligat să îi acorde dreptul la vizită. Soluţia a fost una în premieră.

În regulament însă, persoanele homosexuale nu sunt pomenite niciunde, iar dreptul la vizită se acordă, printre altele, şi dacă... există o relaţie de căsătorie, dovedită prin copie legalizată a certificatului de căsătorie sau, după caz, o relaţie de parteneriat similară relaţiilor stabilite între soţi.

Dar pentru că deţinutul nu şi-a putut dovedi relaţia homosexuală cu acte, decizia judecătorească nu a fost respectată. Mihai Klepper cere acum daune în valoare de 20 000 de euro de la Penitenciarul Jilava şi este pregătit să deschidă acţiunea şi la CEDO, dacă instanţa românească nu-i va da dreptate. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un fost deţinut de la Jilava spune că a fost discriminat din cauza orientării sexuale (VIDEO)