Foto

Un fost polițist a găsit un adevărat tezaur lângă Radomirești, în Olt: "Zeița Fortuna și toți zeii norocului au fost cu mine"

De Daniel Murărescu.
Publicat: 14.03.2021, 17:41.
Actualizat: 17.03.2021, 16:31

Paul Durcă, un fost polițișt de meserie, a descoperit 68 de monede susceptibil a fi antice lângă Radomirești, în județul Olt.

Inspectoratul Judeţean de Poliţie Olt a anunţat că descoperirea obiectelor care pot reprezenta un adevărat tezaur, în afara localităţii Radomireşti, a fost făcută de un fost poliţist. "68 de monede, susceptibile a fi antice, au fost descoperite de către un fost poliţist al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt. Rezervistul a sesizat telefonic poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Dăneasa cu privire la descoperea făcută", a transmis IPJ Olt.

"Despre unul sau altul se spune că are o păsărică la cap, unii au mai multe, ba sunt și cazuri despre care se spune că au un stol. Printre ei mă includ și pe mine. N-aș putea spune că am un stol dar trei se pot număra (apicultura, șahul și detecția de metale). Despre detecția de metale vreau să vorbesc acesta fiindu-mi cel mai nou și cu siguranță cel mai puternic hobby. Azi, 13, zeița Fortuna și toți zeii norocului au fost cu mine. Nu mai puțin de 68 monede din argint am scos la lumină (sec. 2 a Ch.). Mulțumesc Doamne!", a scris pe Facebook Paul Durcă pe Facebook.

Cel mai probabil, monedele vor fi predate arheologilor, care vor stabili cu exactitate din ce perioadă provin și care este valoarea lor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.