Antena Meniu Search
x

Video Un ghid turistic străin a ales poze vechi şi cu zone sărace pentru a ilustra Bucureştiul. Românii au pornit "războiul" comentariilor la postare

Bucureşti, capitala contrastelor. În vreme ce un ghid turistic străin alege să arate în fotografii deloc măgulitoare faţa urâtă a Capitalei, cu atmosferă comunistă şi cartiere rău-famate, turiştii care au descoperit deja oraşul ne laudă şi apreciază amestecul unic de experienţe şi stiluri arhitecturale. Dincolo de imaginile din pliante, Capitala noastră îşi dezvăluie şi zonele mai "exotice", din Pantelimon până în Piaţa Obor. 

Andreea Gherasim
de Andreea Gherasim

la 04.05.2023, 19:55

Vezi și

Parisul Europei de Est. Aşa a fost numit Bucureştiul într-un ghid străin de călătorii alternative. Şi, pentru a ieşi din clişeu, sunt arătate şi feţele mai puţin comerciale, care nu apar de obicei în pliante: cartierele-dormitor cu aer comunist şi zonele rău-famate.

Bucureşti, descris în 3 cuvinte

Turiştii care ajung la noi cu aşteptări modeste sunt însă impresionaţi de tot ce are Capitala de oferit. "Cu toată seriozitatea, această fântână este cu adevărat impresionantă. Dacă aş putea să descriu Bucureştiul în trei cuvinte, cred că ar fi comunismul care încojoară frumuseţea", spune un turist străin.

"Suntem în cartierul Pantelimon, zonă menţionată de fotografii străini. Şi după cum putem observa, mare parte din blocurile gri au prins culoare", arată Andreea Gherasim, reporter Observator.

Pe acelaşi subiect

Românii îşi apără Capitala

Românii au sărit în apărarea onoarei Capitalei şi au lăsat sute de comentarii la fotografiile puţin măgulitoare. Mai mult, au observat că pozele care apar în ghidul deloc flatant sunt vechi chiar şi de zece ani. Între timp, mare parte dintre clădiri au fost reabilitate şi oraşul devine tot mai tentant pentru turişti.

Preţurile sunt accesibile, arhitectura impresionează prin varietate, iar cluburile şi restaurantele satisfac toate gusturile. Mulţi dintre cei care vor să descopere Bucureştiul aleg pachete turistice cu ghid şi stau în medie două zile şi jumătate în oraş. 

"Turiştii noştri apreciază foarte tare istoria. Mai ales această dihotomie dintre cele două perioade care marchează oraşul - partea de comunism şi partea de regalitate. Este o combinaţie pe care nu o găseşti altundeva în Europa", spune Bogdan Nedea, antreprenor în turism.

Ce vizitează străinii în Bucureşti

"Cei mai mulţi turişti care ajung în Bucureşti sunt din Germania. Curioşi să afle cum este în Capitală sunt şi cei din Israel, dar avem mulţi vizitatori şi din Italia", adaugă Andreea Gherasim, reporter Observator.

Vizitele la Ateneul Român, la Palatul Parlamentului, în piaţa Obor şi în zonele de street art sunt printre cele mai apreciate. Şi, mai nou, mulţi vor să simtă şi atmosfera autentică a unui oraş vibrant şi plin de contraste. "Sunt oameni care au cerut să vadă partea de ghetou a Bucureştiului ca să înţeleagă viaţa unui oraş atât de mare până la urmă", mai spune Bogdan Nedea, antreprenor în turism.

Anul trecut, în Capitală au ajuns pentru un milion de turişti străini, iar în 2023, conform previziunilor specialiştilor, numărul lor va fi în creştere.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri sociale » Un ghid turistic străin a ales poze vechi şi cu zone sărace pentru a ilustra Bucureştiul. Românii au pornit "războiul" comentariilor la postare