Antena Meniu Search
x

Video Un italian îndrăgostit de o româncă şi-a lăsat ţara ca să fie şofer de autobuz în Iaşi. Cum l-au primit colegii de muncă

Călătorie cu surprize pentru ieşenii care folosesc mijlocul de transport în comun. Un italian, îndrăgostit de o româncă şi stabilit în ţara noastră, s-a angajat ca şofer de autobuz. Călătorii se bucură când îl văd şi sunt surprinşi să vadă că şi străinii vin să locuiască la noi în ţară. 

de Redactia Observator

la 22.03.2024, 09:51

Vezi și

Raffaele s-a îndrăgostit de o româncă în anul 2001. De anul trecut, a lăsat Italia pentru ţara noastră şi pentru cea care i-a cucerit inima. Cum nu îi place să stea degeaba, a decis să îşi caute şi un job, iar Compania de Transport Public din Iaşi a fost locul perfect pentru el.

Raffaele Barbato, șofer Compania de Transport Public Iași: M-au primit foarte bine, domnul director, toţi...Nu m-am aşteptat la treaba asta, vă spun direct. Nu m-am aşteptat la treaba asta.

Şi asta pentru că italianul a corespuns cu toate cerinţele companiei de transport public.

Cristian Stoica, director Compania de Transport Public Iași: Din câte am înţeles de la colegii mei, s-a adaptat foarte bine. Este o persoană foarte deschisă. Şi acum s-a familiarizat şi cu traseul... traseele din Iaşi şi s-a adaptat foarte bine.

Iar sfaturile primite de la colegii lui sunt extrem de preţioase.

Raffaele Barbato, șofer Compania de Transport Public Iași: Prima dată când am venit în România, mi-a spus „ai grijă la trecerea de pietoni“, că te prinde Poliţia şi rămâi fără permis. Şi acolo, în Italia, n-ai nicio treabă. Te vede Poliţia, te atenţionează, îţi spune „ai grijă că sunt pietoni“, dar te lasă în pace.

Călătorii sunt încântați de prezența lui.

Călător: Mi se pare o idee foarte bună. Aşa cum românii noştri lucrează în Italia, în Spania, în Anglia... Uite că au venit şi la noi în ţară italieni, nepalezi, indieni.

Călător: Asta demonstrează că sunt locuri de muncă în România şi că românii nu ar trebui să plece în alte ţări că pot să-şi găsească un loc de muncă şi să-şi facă un trai aici.

Condiţiile pentru ca cetăţenii străini să devină şoferi de autobuz în România sunt să aibă permis de muncă şi un carnet de conducere care să fie echivalentul categoriei D în România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 4 voturi
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri sociale » Un italian îndrăgostit de o româncă şi-a lăsat ţara ca să fie şofer de autobuz în Iaşi. Cum l-au primit colegii de muncă