Antena Meniu Search
x

Video Un kilogram de legume româneşti a devenit mai scump decât un kilogram de carne

Începe weekendul de Florii, aşa că magazinele vor fi deschise astăzi până la ora 20.00, în loc de ora 18.00. Chiar dacă Bucureştiul nu a ajuns încă la o rată de 3,5 de infectări la mia de locuitori, Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă a decis că înainte de Sărbătoarea Floriilor, magazinele îşi vor prelungi programul cu două ore. Şi în ţară magazinele vor rămâne deschise până la ora 20.00 în Vinerea Mare în localitățile în care incidența depășește 3,5 la mie și până la ora 21.00, acolo unde incidența este sub acest prag. 

Mădălina Chiţac
de Mădălina Chiţac

la 23.04.2021, 16:45

Vezi și
  • Un kilograme de roşii româneşti a ajuns să coste între 30 şi 35 de lei.

Rămân în vigoare regulile privind distanţarea şi purtatul măştii. Şi pentru că tot vorbim despre cumpărături, pieţele sunt destinaţia favorită a multor români în aceste zile. Sunt pline de trufandale, dar există o problemă: preţul legumelor autohtone. Castraveţii, cartofii sau roşiile crescute în solarii româneşti sunt mai scumpe deja decât produsele din carne. 

Legumele româneşti au apărut, deja, la tarabele din pieţele din întreaga ţară. Ce e drept, preţurile sunt destul de piperate şi am să vă dau şi câteva exemple. Un kilogram de roşii se vinde la preţuri cuprinse între 30 şi 35 de lei. Un kilogram de cartofi noi costă undeva între 10 şi 13 lei, la fel şi unul de castraveţi.

Cum îşi justifică producătorii preţurile atât de mari? Ei bine ei spun că au avut, în acest an, costuri ceva mai ridicate cu încălzirea solariilor, dar şi cu lucrările în general. Am ajuns astfel la concluzia că un kilogram de legume româneşti a ajuns să coste mai mult decât un kilogram de carne.

Spre exemplu, cu banii daţi pe un kilogram de roşii am putea foarte bine să ne cumpărăm două kilograme de carne de porc. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Un kilogram de legume româneşti a devenit mai scump decât un kilogram de carne