Antena Meniu Search
x

Nu sunt bani suficienţi pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului, aşa că un senator propune ca fiecare român să doneze 2 euro

Donaţi 2 euro pentru Catedrala Mânturii Neamului. Este ideea lui Robert Cazanciuc, membru al comisiei parlamentare pentru Centenar.

Vezi și

Donaţi 2 euro pentru Catedrala Mânturii Neamului. Este ideea lui Robert Cazanciuc, membru al comisiei parlamentare pentru Centenar. Motivele sunt simple, spune senatorul. Este, întâi de toate, o datorie istorică, dar şi singurul proiect realizabil, în anul Centenarului. Începută în 2007, catedrala va fi sfinţită pe 30 noiembrie, cu o zi înainte de împlinirea unui secol de la Marea Unire.

Deşi ar trebui să fie sfinţită în mai puţin de un an, catedrala Mântuirii Neamului este încă departe de a fi gata. Chiar şi în aceste condiţii, cea mai mare catedrală ortodoxă este singurul obiectiv realizabil, spune Robert Cazanciuc, unul dintre aleşii care fac parte din comisia specială pentru Centenar.

Pentru a putea finaliza lucrările este însă nevoie de bani. Soluţia, spune senatorul, ar fi ca fiecare român să doneze câte doi euro. 

Lucrările la Catedrală au început în 2007, iar până astăzi, 80 de milioane de euro au fost investite în construcţia mamut. Doar anul trecut, Guvernul României a alocat 25 de miloane de lei pentru lăcaşul de cult, iar aproape 20 de milioane de lei au venit de la Primăria Capitalei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri sociale » Nu sunt bani suficienţi pentru terminarea Catedralei Mântuirii Neamului, aşa că un senator propune ca fiecare român să doneze 2 euro