Antena Meniu Search
x

Un loc de parcare la trei bucureşteni

Mai repede găseşti apă în deşert, decât un loc de parcare în Capitală. Peste un milion de autovehicule sunt înregistrate în Bucureşti, dar numărul celor care tranzitează oraşul este dublu

Vezi și

Mai repede găseşti apă în deşert, decât un loc de parcare în Capitală. Peste un milion de autovehicule sunt înregistrate în Bucureşti, dar numărul celor care tranzitează oraşul este dublu.

Trei şoferi se bat zilnic pe un singur loc. Restul şoferilor sunt buni de plată. Amendă la poliţie, taxă la firmele de ridicări şi impozit la primării. În patru sectoare din Capitală încă se mai ridică maşini parcate neregulamentar. Care se pot răscumpăra uneori cu bugetul lunar al unei familii. 

Practic, în fiecare sector, sunt de 3 ori mai multe maşini decât locuri de parcare, aşa că e imposibil să nu îţi laşi măcar o dată maşina unde nu trebuie. Aşa că firmele de ridicări fac încasări de milioane de lei anual. Iar, proprietarii de autovehicule plătesc şi amenzile şi impozitele.

În sectorul 4, aproape 6000 de şoferi s-au trezit cu maşina ridicată anul trecut. La bugetul Primăriei au ajuns doar 73 de mii de lei, pentru că administraţia locală ia doar 3% din ce încasează firma de ridicări.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Un loc de parcare la trei bucureşteni