Antena Meniu Search
x

Video Un nou "Ignat", în prag de Revelion. Turiștii nu se mai pot sătura de bucatele tradiționale din carne de porc

Nu aduce anul, ce aduce porcul! Bucuria unor mese îmbelşugate, cu bucate tradiţionale, este adusă la pensiunile din Gorj de Ignatul de Revelion. Gazdele au mai tăiat încă o serie de purcei, să aibă carne proaspătă şi pentru turiştii de Revelion. Pomana porcului şi colindele s-au repetat, doar numele sărbătorii s-a schimbat.

de Angela Bertea

la 30.12.2022, 20:17

Vezi și

La poalele munţilor Parâng, aproape de Rânca şi de celebra peşteră Polovragi, turiştii au fost întâmpinaţi la pensiuni cu ţuică fiartă, şorici şi foc de tabără. Gazdele au sacrificat din nou porci pentru masa de Revelion.

Carne afumată la foc înteţit cu lemn de cireş, cârnaţi tradiţionali, toba şi caltaboşul au umplut platourile de pe mese. Administratorii pensiunilor au deja clienţi fideli şi au învăţat cum le place să fie aşteptaţi. 

Cristi Lera, administrator pensiune: Cu produse tradiţionale, cu tăierea porcului. O să facem şi jumări. Mâncăm, bineînţeles, gustosul şorici, după care intrăm înăuntru să continuăm cu o petrecere.

Festin cu bucate tradiționale și în Gura Humorului

Pe acelaşi subiect

Şi gazdele din Gura Humorului şi-au primit oaspeţii cu platouri pline cu bucate tradiţionale, ţuică şi afinată. Iar pentru noaptea de Revelion au pregătit un adevărat festin culinar.

Gheorghe Niță, gazdă: Avem curcan umplut în cuptor, avem purcel cu măr în gură în cuptor, avem chifteluţe marinate, piftie, la noi se spune răcitură, avem bunătăţi de Bucovina. 

În plus, turiştii se vor bucura de băi în saună şi ciubăr, numai bune să alunge oboseala după plimbări cu ATV-ul. Sau să înmoaie adrenalina după experienţa celei mai lungi instalaţii de tiroliană din ţară, aflată în Parcul de aventură Ariniş de la Gura Humorului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » Un nou "Ignat", în prag de Revelion. Turiștii nu se mai pot sătura de bucatele tradiționale din carne de porc