Un pacient A MURIT la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi, medicii tot nu știu ce l-a răpus: "Pacientul a murit, noi continuăm ancheta. Credeam că are leptospiroză"
Botoșăneanul care a fost trimis în stare critică la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciune de leptospiroză a decedat în spital, informează presa locală.
Botoșăneanul care a fost trimis în stare critică la Clinica de Boli Infecţioase din Iaşi cu suspiciune de leptospiroză a decedat în spital, informează presa locală.
Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Botoșani, cauza morții bărbatului pare să nu fie leptospiroza, întrucât analizele de laborator au infirmat că bărbatul ar fi contactat leptospiroza.
Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, a fost preluat miercuri de un echipaj de la Ambulanță de la Dorohoi.
”Pacientul a murit, însă noi continuăm ancheta. Analizele au infirmat leptospiroza și va trebui să vedem care a fost cauza decesului”, a menționat Gabriel Vasile Ștefan Ciochină, directorul DSP Botoșani.
- SCENE de groază la Spitalul Judeţean Timişoara! Un bărbat ameninţă că se aruncă de la etaj: "Au vrut să mă...
- Apelul DISPERAT al unui medic: 'Nu pot să vorbesc cu fetiţa mea! Vreau să îi spun că o iubesc, că nu am...
- Reacţia ŞOCANTĂ a unui medic faţă de mama unui băieţel de patru ani cu care venise la consultaţie - VIDEO
- Un cioban din Botoșani s-a prezentat la medic pentru prima oară în 69 de ani. După ce au văzut radiografiile,...
- Dosar PENAL pentru ULTRAJ în cazul medicului de la Maternitatea Giuleşti, care a iscat un SCANDAL MONSTRU cu poliţia!
Leptospiroza este o boală infecțioasă acută care se manifestă prin febră, intoxicație, cefalee, dureri musculare, mai ales la gambe, afectarea rinichilor, a ficatului, sistemului nervos și cardiovascular.
Sursa de infecție o constituie șobolanii și alte rozătoare, vitele, porcii. Leptospirele se elimină prin urină, infectând solul, bazinele de apă și produsele alimentare. Oamenii se îmbolnavesc în timpul scăldatului în iazuri infectate, în timpul lucrărilor agricole pe terenuri umede, etc. Microbul pătrunde în organism prin piele, prin mucoasele nazale sau oculare. Ajunși în organism, microbii pătrund în sânge unde se îmulțesc și apoi trec în diverse organe - rinichi, ficat, inimă, etc.
Perioada de incubație este de 2-20 zile. Boala începe brusc cu frisoane, febră, cefalee puternică, dureri în articulații, insomnie și slăbiciune generală. Apar tulburări hemoragice sub formă de hemoragii nazale, gastrointestinale. Forma icterică se manifestă prin apariția icterului, pielea și mucoasele devin galbene. Icteul apare în a 2 -3 zi de boală, apoi dispare peste 2-3 săptămâni. Forma renală se manifestă prin apariția anuriei. Dacă în asemenea cazuri bolnavul nu se adresează medicului, survine decesul.
Boala poate evolua în forme ușoare sau grave cu o durată de 3- 4 săptămâni, convalescența este de lungă durată și se manifestă printr-o astenie pronunțată. Uneori poate da complicații oculare ca iridociclita, sau cardiace - miocardita (inflamația mușchilor inimii). Tratamentul se efectuează numai în conditii spitalicești obligatorii. Cu cât spitalizarea e mai precoce, cu atât rezultatele tratamentului sunt mai încurajatoare.
Pentru evitarea îmbolnăvirii, medicii recomandă :
- evitarea scăldatului;
- evitarea contactului prelungit cu apa. Pentru cei care muncesc la refacerea caselor, în construcții, etc. este recomandat să poarte cizme și mănuși de cauciuc;
- păstrarea normelor de igienă –spălatul pe mâini cu săpun, consumul de apă îmbuteliată sau fiartă și răcită, păstrarea igienei individuale și a condițiilor de păstrare a alimentelor;
- evitarea automedicației în situația apariției unor simptome de boală diareică sau viroză respiratorie.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰