Antena Meniu Search
x

Video Un paradis verde de lângă Arad este la un pas de a fi distrus. Autorităţile au depus o sesizare la Parchet privind construcţiile ilegale din zonă

Un paradis verde de lângă Arad este la un pas de a fi distrus. Este vorba despre una dintre cele mai frumoase zone istorice din apropierea municipiului. În locul căsuţelor de lemn apar de la o zi la alta noi construcţii. Aşa că oaza de linişte şi relaxare a oamenilor care vor să scape din haosul oraşului este pe cale de dispariţie. Autorităţile locale au depus o sesizare la Parchet privind construcţiile din zonă.

de Daciana Cordoş

la 30.06.2021, 18:41

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Un paradis verde la un pas de distrugere. Aşa descriu arădenii situaţia dintr-una dintre cele mai frumoase zone istorice de lângă oraş. Bungalourile de lemn, vechi de zeci de ani, au început deja să-şi piardă farmecul. Printre ele răsar, de la o zi la alta, noi construcţii.

Recent, în locul unei căsuţe din lemn a răsărit o structură metalică. Constructorul ar fi un consilier local. Contactat telefonic de echipa Observator, omul a recunoscut că nu are, deocamdată, autorizaţie. Localnicii sunt revoltaţi.

Localnic: "Asta nu-i zonă construibilă. Eu stau de 40 de ani aici, e o zonă unde venim să plecăm şi noi din căldura blocului".

Autorităţile spun că cine construieşte fără autoritzaţie îşi asumă consecinţele.  

Pe acelaşi subiect

Nicolae Mehelean, director general Recons: La ora actuală, nu există o reglementare strictă pe ştrand. Ei ce fac acum, o fac pe propria lor răspundere, suportând consecinţele legii.

Călin Bibarţ, primarul municipiului Arad: În general, zonele istorice sunt cu mai multe restricţii, atunci, dacă nu ai putut să obţii intrarea în legalitate, adică autorizaţia de construire, se ajunge la situaţia în care trebuie revenit la forma iniţială, practic să demolezi ceea ce ai construit ilegal.

Primăria Arad a depus deja o sesizare la Parchet privind construcţiile din zona de agrement. Consilierul acuzat că distruge oaza de relaxare a precizat că fosta căsuţă de lemn s-ar fi demolat singură, fiind într-o avansată stare de degradare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri sociale » Un paradis verde de lângă Arad este la un pas de a fi distrus. Autorităţile au depus o sesizare la Parchet privind construcţiile ilegale din zonă