Antena Meniu Search
x

Un pensionar paralizat, somat sa plateasca pentru greseala unui functionar

Un pensionar paralizat de la mijloc in jos a fost somat sa plateasca 65.000 de lei statului, pentru greseala unui functionar.

Vezi și

Ionel Cazacu are 55 de ani si a inceput sa primeasca pensie de invaliditate inca din 2006, dar a continuat sa munceasca. Doi ani mai tarziu, a aflat ca ar putea sa iasa la pensie anticipat. A cerut asta, iar cei de la Casa de Pensii din Galati i-au acceptat dosarul. I-au spus ca totul este in regula si i-au dat si banii. Anul acesta, insa, au revenit asupra deciziei. Ar fi fost o greseala, iar omul ar trebui sa dea inapoi banii pe trei ani: 65.000 de lei.

O suma mult prea mare pentru el. Omul se gandeste deja la un avocat, ca sa-si faca dreptate. Nici pe el nu stie insa cu ce-l va plati. La Casa de Pensii, sefii recunosc greseala si atat. 

“In ceea ce priveste suma care trebuie recuperata, se recupereaza de la persoana care a incasat-o nelegal. Dumnealui, suma aceasta a incasat-o nelegal”, a declarat directorul adjunct al Casei de Pensii Galati.

Angajatul care a gresit va fi cercetat si penalizat. Si-ar putea pierde postul, cel mult. Dar, intre timp, galateanul din scaunul cu rotile va trebui sa plateasca si el pentru aceeasi greseala. I se va retine o treime din pensia de invaliditate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri sociale » Un pensionar paralizat, somat sa plateasca pentru greseala unui functionar