Antena Meniu Search
x

Un preot şi un dascăl, confirmaţi cu Covid-19, la câteva zile după ce au spovedit peste 100 de persoane

Un preot şi un dascăl din Târgu Frumos ar putea sta la baza infectării mai multor persoane cu COVID-19. Cei doi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar în urmă cu două săptămâni au umblat din casă în casă cu molifta.

de Redactia Observator

la 14.04.2020, 18:21

Preot, confirmat cu coronavirus după ce a spovedit mai multe persoane - istockphoto - foto ilustrativă

Un preot şi un dascăl din Târgu Frumos ar putea sta la baza infectării mai multor persoane cu COVID-19. Cei doi au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar în urmă cu două săptămâni au umblat din casă în casă cu molifta.

Preotul şi dascălul din Târgu Frumos au fost internaţi duminică seară la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, după ce rezultatele analizelor au arătat că sunt infectaţi.

Oraşul Târgu Frumos se află în faţa unui potenţial focar, întrucât preotul şi dascălul de la biserica Luchian ar fi mers în ultimele două săptămâni prin godspodăriile ruşilor lipoveni pentru a-i spovedi, a-i împărtăşi, dar şi pentru a strânge bani pentru o nouă biserică.

Aproximativ 700 de ruşi lipoveni locuiesc în Târgu Frumos, dar cei doi nu ar fi vizitat toate familiile.

Deja în oraş sunt confirmate 4 persoane cu COVID-19, dar sursele "Ziarului de Iaşi" spun că în ultimele zile sunt deja 7 noi confirmări.

Conform Mediafax, DSP Iaşi a început o anchetă epidemiologică. "Este o anchetă declanşată, care urmăreşte stabilirea contacţilor şi izolarea la domiciliu precum şi testarea pentru noul coronavirus", a explicat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al DSP Iaşi.

Citeşte şi: 351 de decese și 6879 de cazuri confirmate în România

Surse apropiate DSP Iaşi au confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că, în urma anchetei epidemiologice începute de săptămâna trecută, au fost deja descoperite patru persoane pozitive, doar contacţi direcţi ai dascălului, dar că nu a fost finalizată lista de persoane cu care a intrat acesta în contact nici până astăzi.

Preotul Nichita Ichim este una dintre cele mai puternice voci din comunitatea lipoveană din Târgu Frumos. Acesta a confirmat pentru „Ziarul de Iaşi” că a mers săptămâna trecută în casele mai multor dintre enoriaşi, dar nu vrut să ne spună exact la câţi.

Am prezentat toate informaţiile Direcţiei de Sănătate Publică”, a precizat Nichita Ichim.

Citeşte şi: Iașiul se pregătește pentru cel mai negru scenariu, un val uriaș de pacienţi cu coronavirus

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri sociale » Un preot şi un dascăl, confirmaţi cu Covid-19, la câteva zile după ce au spovedit peste 100 de persoane