Antena Meniu Search
x

Profesorul din Rovinari care a agresat un elev, uimeşte: "L-am zguduit de perete, nu cred că s-a lovit"

Un profesor de matematică din Gorj e acuzat că a dat un copil de clasa a cincea cu capul de hidrant, la şcoală. Şi c-ar mai fi agresat şi-un alt elev. Avem dasc

Vezi și

Un profesor de matematică din Gorj e acuzat că a dat un copil de clasa a cincea cu capul de hidrant, la şcoală. Şi c-ar mai fi agresat şi-un alt elev. Avem dascăli violenţi, pentru că legislaţia-i prea blândă, iar controalele, insuficiente. O spun chiar cei din sistem şi mai ales părinţii, care nu mai vor să vadă asftfel de profesori la catedră!

"Huo, faceţi ceva!" Sunt sentimentele pe care le au copiii faţă de profesorii agresori din sistem. La Rovinari, un profesor de matematică e acuzat că ar fi bruscat un elev premiant, chiar pe holul şcolii. 

Maria Vodislav, director adjunct Șc. Gimnazială nr 1 Rovinari: "Copiii se jucau, domnul era de serviciu aici, l-a prins de mână că îl văzuse ca o împinsese pe o colega.Zicea copilul că ar fi atins cu capul. Plangea şi tremura, el a fost şocat." Dacă ascultăm şi părerea dascălului, acesta nu crede că situaţia este una gravă: "L-am prins de mână. De ce împingi. Păi ne jucăm. Păi ţie îţi place să te împingă cineva? L-am zguduit de perete. Nu cred că s-a lovit."

Poliția a deschis un dosar penal în caz, conducerea şcolii, o ancheta disciplinară. 

Pe acelaşi subiect

Alt oraş, aceeaşi problemă! O profesoara de franceză din Bucureşti e acuzată că se comportă tot mai urât cu elevii şi profesorii ei. "A luat un caiet, cred că de vreo două-trei ori, şi i-a dat unei fete cu caietul în cap." 

Directoarea şcolii a refuzat sa ne dea un punct de vedere filmat, dar ne-a raspuns în scris şi ne-a vorbit despre comportamentul agresiv al profesorului. Anul trecut, în luna septembrie, după ce toate cadrele didactice au fost controlate, profesoara de franceză nu a primit calificativul apt de predare. Mai apoi, şi-a luat concediu medical două luni, pînă în ianuarie, când a primit calificativul apt, dar condiţionat. Abia în luna mai a primit din nou calificativul apt de predare. 

Profesoara susţine că nu are nicio problemă medicală şi că, de fapt, ea e agresată de conducerea şcolii. E o problemă de legislaţie, susţin cei din sistem. Directorii sunt neputincioşi când vine vorba despre acordul de predare pentru un profesor. Totul ţine de medicina muncii. 

Aşadar, un control mai riguros, psihologic şi psihiatric, doar la intrarea în sistem. Apoi, dascălii trec medicina muncii, fără prea mult efort. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » Profesorul din Rovinari care a agresat un elev, uimeşte: "L-am zguduit de perete, nu cred că s-a lovit"