Un selfie la limita supravieţuirii
La început, un simplu zâmbet în faţa unui smartphone era suficient pentru un selfie autentic. Pe măsură ce a câştigat popularitate, însă, acest mod de a obţine fotografii i-a provocat pe oameni să facă gesturi extreme.
La început, un simplu zâmbet în faţa unui smartphone era suficient pentru un selfie autentic. Pe măsură ce a câştigat popularitate, însă, acest mod de a obţine fotografii i-a provocat pe oameni să facă gesturi extreme. Nu puţini sunt aceia care şi-au dat viaţa pentru un selfie reuşit.
Peste 120 de oameni au murit în ultimii doi ani pentru că şi-au făcut un selfie. Cu toţii au ales cele mai periculoase destinaţii şi situaţii. Poze făcute cu smartphone-ul pe marginea prăpastiilor, în vârful munţilor sau pe marginea unui viituri care inunda o localitate sunt doar câteva din exemplele unor locuri mortale pentru realizarea selfie-urilor. Un grup de experţi în computere au dezvoltat, însă, o aplicaţie care să ne protejeze de propriile poze.
Aceasta ar trebui să ne avertizeze atunci când suntem într-o zonă mortală pentru selfie-uri. Un turist german a decedat după ce a încercat să-şi facă o poză pe vârful unui munte din Peru, iar un grup de cinci tineri s-au înecat după ce au căzut într-un rezervor de apă. Un american s-a împuşcat singur, după ce a apăsat trăgaciul armei, în locul butonului pentru selfie. Aplicaţia nu doar îl va avertiza pe utiliyatorul telefonului, dar poate închide şi camera, dacă identifică o imagine riscantă.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰