Antena Meniu Search
x

Video Un serviciu privat de ambulanţă din Târgu Mureş oferă gratuit concentratoare de oxigen bolnavilor Covid care decid să stea acasă

Îngroziţi de ceea ce văd în spitale, bolnavii COVID încearcă să găsească alternative pentru a se trata acasă. La Târgu Mureş, un serviciu privat de ambulanţă pune la dispoziţia oamenilor 21 de concentratoare de oxigen, gratuit, care pot ajuta însă doar persoanele cu forme uşoare ale bolii.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 09:41

Vezi și

Proiectul serviciului privat de ambulanţă are o vechime de un an şi jumătate. Au pornit pe pe cont propriu, iar ulterior au sărit în ajutorul lor Primăria şi comunitatea. În valul trecut au reuşit să vindece sute de persoane.

Varga Zsigmond, coordonatorul serviciului de ambulanță Samaritanus: Am reuşit să ajutăm oameni care erau îmbolnăviţi cu virusul acesta, să fie vindecaţi acasă în jur de 700, 800, aproape o mie de oameni.   

Serviciul de ambulanţă privat îi monitorizează pe bolnavi în permanenţă la domiciliu

Odată cu valul 4, şi telefonul de la dispecerat sună încontinuu. Unii pentru a solicita concentratoare de oxigen, alţii pentru primi indicaţii. Cele 21 de aparate, puse la dispoziţia bolnavilor gratuit, sunt extrem de solicitate. 10 persoane sunt deja înscrise pe lista de aşteptare. Această doamnă a reuşit să pună mâna pe unul ieri.

Pe acelaşi subiect

Bolnavi: Suntem vaccinaţi de 3 ori şi este o fază incipientă. Şi-a făcut testul COVID şi e uşor pozitiv. Iar atunci, deocamdată, stăm acasă.

Pe lângă oxigen, serviciul de ambulanţă privat îi monitorizează pe bolnavi în permanenţă la domiciliu, le recoltează sânge pentru analize şi în urma acestora, medicii pot oferi o schemă de tratament. Însă, doar cazurile uşoare pot fi tratate de acasă.

Varga Zsigmond, coordonatorul serviciului de ambulanță Samaritanus: Chiar dacă le spunem să meargă la spital, oamenii nu vor să meargă la spital. I-am monitorizat o zi, două, în a treia zi abia am reuşit să-i convingem să meargă la spital pentru că formele severe nu pot fi ajutate acasă. 

De săptămâna viitoare, alte 20 de concentratoare de oxigen vor ajunge la serviciul privat de ambulanţă, care va putea acoperi un număr mult mai mare de cereri. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un serviciu privat de ambulanţă din Târgu Mureş oferă gratuit concentratoare de oxigen bolnavilor Covid care decid să stea acasă