Meniu
Search
x

Galerie foto "Stive de cadavre", găsite într-un camion abandonat de şofer în Texas. Cel puţin 46 de migranţi au murit din cauza căldurii

Cel puțin 46 de persoane, despre care se presupune că sunt imigranți, au fost găsite moarte într-un camion abandonat la periferia orașului San Antonio din Texas, scrie BBC.

De Redactia Observator la 28.06.2022, 07:56

Un oficial al pompierilor a declarat că 16 persoane, inclusiv patru copii, au fost de asemenea transportate la spital. Supraviețuitorii erau „fierbinți la atingere” și sufereau de insolație și epuizare cauzată de căldura extremă.

San Antonio, care se află la 250 km de granița dintre SUA și Mexic, este o rută importantă de tranzit pentru traficanții de persoane.

Traficanții de oameni folosesc adesea camioane pentru a transporta migranți fără acte după ce i-au întâlnit în zone îndepărtate, după ce au reușit să treacă în Statele Unite.

„Au avut familii... și probabil că încercau să găsească o viață mai bună”, a spus primarul din San Antonio, Ron Nirenberg. „Nu este nimic altceva decât o tragedie îngrozitoare, umană”.

Pe acelaşi subiect

Migranţii, găsiţi morţi într-un camion

Agenții de intervenție au ajuns inițial la fața locului în jurul orei 18:00, ora locală, după ce au răspuns unui apel care indica acolo prezenţa unui cadavru, a declarat șeful pompierilor din San Antonio, Charles Hood.

„Nu ar trebui să deschidem un camion și să vedem stive de cadavre acolo. Niciunul dintre noi nu vine la lucru imaginându-și asta”, a spus el.

El a adăugat că vehiculul, care a fost abandonat de șoferul său, nu avea aer condiționat funcțional și nu era apă potabilă în interior.

Ministrul de Externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a declarat că printre cei transportați la spital se numără și doi guatemaleni. Naționalitățile celorlalte victime nu au fost imediat clare.

Trei persoane sunt reținute, iar ancheta a fost predată agenților federali.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » "Stive de cadavre", găsite într-un camion abandonat de şofer în Texas. Cel puţin 46 de migranţi au murit din cauza căldurii