Antena Meniu Search
x

Un student de la Universitatea din Suceava a scos un briceag și l-a pus la gât, în timpul examenului, panicat că nu știe subiectele

Un student în vârstă de 22 de ani de la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe a Calculatoarelor, din cadrul Universității Ștefan cel Mare din Suceava, a scot un cuțit de tip briceag și l-a pus la gât, în timpul unui examen, panicat că nu știe să rezolve subiectele. Acesta a fost convins de un profesor să nu facă un gest extrem și, ulterior, a continuat testul. După ce a mărturisit că suferă de o tulburare mentală, tânărul a fost dus de polițiști la Institutul de Psihiatrie "Socola", pentru investigații.

de Redactia Observator

la 01.06.2021, 20:51

Un student de la Universitatea din Suceava a scos un briceag și l-a pus la gât, în timpul examenului, panicat că nu știe subiectele
Un student de la Universitatea din Suceava a scos un briceag și l-a pus la gât, în timpul examenului, panicat că nu știe subiectele - Shutterstock (imagine ilustrativă)

"La 31.05.2021, orele 08:54, Poliția Mun. Suceava a fost sesizată de către paznicul aflat în serviciu la Corpul E al Universității Ștefan cel Mare cu privire la faptul că un student, fiind în timpul unui examen, a amenințat că se sinucide cu un cuțit pe care îl are asupra sa. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție din cadrul Poliției Mun. Suceava – Biroul Ordine Publică, iar din primele verificări efectuate a rezultat că Semeniuc Constantin, de 22 ani, din com. Urecheni, jud. Neamț, student la Facultatea de Inginerie Electrică și Științe a Calculatoarelor, în timp ce susținea un test a scos din buzunar un cuțit și l-a pus în zona gâtului relatând că vrea să își pună capăt durerii", a transmis IPJ Suceva.

Un cadru didactic l-a rugat pe student să renunțe la amenințări și să continue testul. "La solicitarea unui profesor, studentul a băgat cuțitul înapoi în buzunar, a susținut examenul după care s-a deplasat în corpul C din cadrul USV Suceava pentru a susține alt test. Cu ocazia controlului corporal, asupra lui a fost identificat un cuțit tip briceag cu mâner de culoare maro, având lama de 8 cm și mânerul de 8 cm, motiv pentru care s-a procedat la conducerea acestuia la sediul poliției", au precizat reprezentanții poliției.

Studentul a recunoscut că suferă de o tulburare depresivă și nu a luat medicamentele

Întrebat de ce a recurs la acest gest, student, pe nume Semeniuc Constantin, a declarat că este diagnosticat cu "Tulburare Depresivă Anxietate cu Atacuri de Panică" și că urmează un tratament de specialitate, pe care însă nu l-a respectat în ziua în curs.

"În jurul orelor 08:00, cel în cauză s-a deplasat la facultate pentru a susține mai multe teste, iar în jurul orelor 09:00 fiind în sala de test din corpul D al U.S.V. Suceava a intrat în panică nefiind sigur pe subiecte, a scos un cuțit din buzunar și l-a pus în zona gâtului dorind să își taie gâtul. La solicitarea profesorului a băgat cuțitul înapoi în buzunar după care a susținut examenul și s-a deplasat spre corpul C pentru a susține alt test. Semeniuc Constantin a fost condus de către organele de poliție la UPU din cadrul Spitalului Județean Suceava pentru a fi evaluat de un medic specialist și ulterior internat la Secția Psihiatrie. S-a întocmit proces-verbal de constatare a infracțiunii flagrante cu privire la săvârșirea infracțiunii ,,Portul și folosirea fără drept de obiecte periculoase”, cercetările urmând a fi continuate de către lucrătorii din cadrul B.I.C.", se mai arată în comunicatul IPJ Suceava.

*Articol realizat cu ajutorul informațiilor transmise de corespondentul Observator Andreea Petrescu

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Un student de la Universitatea din Suceava a scos un briceag și l-a pus la gât, în timpul examenului, panicat că nu știe subiectele