Antena Meniu Search
x

Video Un studiu realizat pe sute de voluntari arată cât de puţin influenţează cofeina funcţia cognitivă

Câţi dintre noi nu şi-au făcut măcar o dată o cafea seara, doar pentru a putea studia până târziu? Dar să ştiţi că efectele nu au fost neapărat cele pe care le aşteptam. Un studiu arată că, de fapt, cofeina nu ne ajută să învăţăm. 

de Adrian Obreja

la 06.06.2021, 10:31

Vezi și
  • Studiul a arătat că există o anumită cantitate de cofeină care ajută la îmbunătăţirea stării de spirit.

Un studiu răstoarnă ce se știa despre cofeină. Te trezește, dar nu îmbunătățește funcția cognitivă.

Mulți oameni beau o ceașcă de cafea dimineața, la scurt timp după ce se dau jos din pat. În timp ce cofeina funcționează cu siguranță pentru a "trezi" și îmbunătăți starea de spirit, noi cercetări sugerează că este posibil să nu îmbunătățească efectiv și funcția cognitivă. Astfel, puteți comite erori care apar din cauza lipsei somnului.

Derulat pe 276 de voluntari, studiul a comparat capacitatea de a finaliza sarcini cu grade variate de dificultate pe timpul zilei, când erau treji și în alertă, iar apoi la finalul zilei, când fie s-au forțat să rămână activi toată noaptea în laborator, fie s-au dus acasă să doarmă.

Rezultatele actualei cercetări arată că cofeina nu poate fi o soluție eficientă pentru a îmbunătăți funcția cognitivă și implicit a performanței pe fondul unei odihne precare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri sociale » Un studiu realizat pe sute de voluntari arată cât de puţin influenţează cofeina funcţia cognitivă