Antena Meniu Search
x

Video Un vestit restaurant din Cluj-Napoca prepară friptura timp de 12 ore: "Totul se afumă cu diverse arome - măr, păr, prun”

Clujul a devenit în ultimii ani raiul gurmanzilor, în special datorită multiculturalitaţii de aici, dar şi a dezvoltării oraşului. Aşa se face că restaurante mai mari sau mai mici de aici au ajuns să fie tot mai apreciate şi chiar premiate la nivel mondial. Şi mulţi clienţi merg în oraşul de pe Someşul Mic doar pentru a lua masa la restaurant.

Alex Prunean
de Alex Prunean

la 16.08.2022, 08:44

Vezi și

Acest restaurant slow food din Cluj-Napoca s-a deschis în urmă cu doar câteva luni, dar nu duce lipsă de clienţi. Nu e vorba de norocul începătorului, ci de preparatele din meniu, gătite întru-un fel aparte.

Ioan Băşa, proprietar: „Nu vorbim de prăjire prin ulei. Totul se afumă cu diverse arome, precum măr, păr, prun.”

Este exact opusul fastfood-ului, dar gătite în acest mod, alimentele sunt mai sănătoase

Vedeta restaurantului, sau am putea spune mâna dreaptă a bucătarului, este un smoker adus tocmai din Texas şi care a costat 20.000 dolari. Prepararea unei fripturi poate dura chiar şi 12 ore, dar gătirea lenta, doar cu aburul şi fumul din interior fac ca preparatul să îşi păstreze toate caracterisiticile şi să capete un gust aparte.

Pe acelaşi subiect

Pe o altă stradă din Cluj, ceva mai central, găsim unul dintre cele mai mari restaurante cu specific vegan din Transilvania. Este deja o atracţie pentru cei care au adoptat acest stil alimentar.

Alex Giurgiu, manager local: „Poate fi şi un element al turismului deoarece foarte mulţi străini optează să frecventeze acest loc datorită specificului vegetarian, dar şi al preparatelor, meniurilor sezoniere, cu ingrediente locale. Noi ajutăm şi încurajăm producătorii locali.”

Clujul a devenit în ultimii ani o atracţie pentru iubitorii de mâncare. Iar multe dintre restaurantele de aici au ajuns să fie premiate la nivel mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi donat mobila, hainele sau electrocasnicele pe Facebook?

Observator » Stiri sociale » Un vestit restaurant din Cluj-Napoca prepară friptura timp de 12 ore: "Totul se afumă cu diverse arome - măr, păr, prun”