Unde se schiază cel mai bine în România, în acest moment. Starea pârtiilor din staţiunile montane
Milioane de elevi din întreaga ţară se pregătesc de aşa-numita vacanţă de schi, din luna februarie, astfel că este momentul ideal să aflăm unde se schiază cel mai bine în România.
- Românii încă se pot bucura de beneficiile practicării unui sport de iarnă.
Sistemul modern de studiu impus de autorităţi a propus în ultimii ani, printre altele, aşa-numita vacanţă de schi. Este vorba despre o vacanţă de o săptămână care se desfăşoară, în mare măsură, în luna februarie, însă datele pot să difere de la un judeţ la altul pentru că se lasă la latitudinea autorităţilor locale stabilirea perioadei în care elevii nu merg la şcoală.
Iar numeroşi elevi profită de vacanţa respectivă pentru a se bucura din plin de ceea ce înseamnă practicarea sporturilor de iarnă şi, mai ales, a schiului. Însă, ideal ar fi ca cei care merg să schieze să se informeze în legătură cu mărimea stratului de zăpadă pe care l-ar putea descoperi la destinaţie.
Unde se schiază cel mai bine în România în această săptămâna
Ca un preambul al aşa-numitei vacanţe de schi, ne-am propus să vedem unde se schiază cel mai bine în România în această săptămâna, chiar dacă vorbim despre o săptămâna în care elevii s-ar putea bucura de avantajul schiatului doar mai degrabă în weekend.
Iar concret trebuie precizat că stratul de zăpadă se menţine constant între 10 şi 30 de centimetri, deci relativ potrivit pentru schiat, în mai multe staţiuni, de la Băile Harghita, Borşa şi Cavnic şi până la Întorsura Buzăului, Joseni sau Păltiniş.
Valea Prahovei
Despre Valea Prahovei există informaţii care arată că avem un strat mai gros de zăpadă în zona Azuga şi chiar şi la Sinaia sau Predeal, în schimb este o oarecare problemă în ceea ce priveşte stratul de zăpadă de la Buşteni.
Chiar şi aşa, există zone unde autorităţile locale şi nu numai sunt pregătite să intervină cu tunuri cu zăpadă artificială, astfel încât să existe cât mai multe persoane care se bucură de practicarea unor sporturi de iarnă.
Alte staţiuni
În Oltenica, la Rânca şi la Voineasa, există un strat consistent de zăpadă, undeva la 20-27 de centimetri de zăpadă, iar un scenariu asemănător există şi în cazul altor staţiuni din diferite zone ale ţării.
De exemplu, pe pârtiile de la Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului am avea, de asemenea, un strat de aproape 20 de centimetri de zăpadă, în timp ce situaţia este ceva mai complicată la Vatra Dornei, strat de zăpadă de circa 11 centimetri, sau Moieciu, strat de zăpadă aproximativ la fel de gros ca la Vatra Dornei.
Unde nu se poate schia în acest moment
Din păcate, conform specialiştilor, există şi pârtii de schi unde nu se poate schia, cel puţin pentru moment. Şi asta pentru că vorbim despre absenţa unui strat de zăpadă naturală.
Există informaţii care arată că astfel de situaţii întâlnim la Căpuşu Mare, Cheile Butii, Ciucea, Garda de Sus, Sovata, Brebu Nou sau Valiug.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰