Antena Meniu Search
x

Unui scriitor i-a fost furată identitatea!

În numele lui, un angajat de la Evidenţa Populaţiei, a făcut un credit de 10 mii de euro. Când n-a mai avut bani de rate, omul s-a trezit cu executorii la uşă

Vezi și

Unui scriitor i-a fost furată identitatea. În numele lui, un angajat de la Evidenţa Populaţiei, a făcut un credit de 10 mii de euro. Când n-a mai avut bani de rate, omul s-a trezit cu executorii la uşă

În această situaţie sunt sute de români. În ultimii zece ani, 14 mii au reclamat furtul de identitate.

A vrut să-şi schimbe buletinul şi s-a ales cu un credit pe numele său. Scriitorul Ionel Afodorci a aflat că cineva i-a folosit datele pentru a lua un credit, după ce s-a trezit cu executorii la uşă. Cel care luase împrumutul pe numele său nu mai achitase ratele la bancă.

Ca să ia creditul, cel care i-a folosit datele de identitate, a întocmit acte false pe numele lui, a semnat în locul său şi, mai mult, l-a şi angajat la o firmă fictivă.

Folosirea frauduloasă a datelor personale se poate face în orice moment, atrag atenţia specialiştii, în condiţiile în care sunt oferite cu uşurinţă. De exemplu, cartea de identitate este cerută la toate intrările în clădirile de birouri iar datele unice sunt folosite şi la tombole, concursuri organizate de firme de produse cosmetice sau benzinării.

Datele cu caracter personal pot fi furate foarte uşor şi de pe o factură de întreţinere sau de pe chitanţa de la bancomat. Mulţi, le aruncă la gunoi, fără să le rupă înainte.

Anual, sute de români se trezesc că li s-a furat identitate. Din 2005 până în prezent, peste 14.123 de cazuri au fost înregistrate în toată ţara. Mai puţin de o treime dintre aceste cazuri au fost rezolvate.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri sociale » Unui scriitor i-a fost furată identitatea!