Antena Meniu Search
x

Video Unul din 3 români sare peste cea mai importantă masă a zilei. Cum arată mic dejunul ideal pentru majoritatea oamenilor

Ouă, iaurt, cereale şi mezeluri. Aşa arată micul dejun preferat de românii care nu sar peste prima masă a zilei... Pentru că unu din trei români nu mănâncă dimineaţa. 

de Redactia Observator

la 07.11.2023, 14:04

Vezi și

Doar jumătate dintre cei care au participat la un sondaj realizat de o platformă online au spus că iau micul dejun în fiecare dimineaţă. Sondajul arată că printre cele mai consumate alimente sunt ouăle, urmate de sandvișuri și mezeluri, brânzeturi, cereale cu lapte sau iaurt. Mulţi au recunoscut că mănâncă ocazional sau de 3-4 ori pe săptămână. Şi, dacă spuneam la început că ouăle sunt preferatele noastre la masa de dimineaţă, când vine vorba de băuturi, cafeaua îşi menţine poziţia de lider cu 60%.

Apa este şi ea populară, urmată de ceai, lactate şi... prea puţin, sucuri naturale. Partea bună este că în weekend, ne relaxăm şi din punct de vedere al alimentaţiei. 

Un sfert dintre români mănâncă un mic dejun mai consistent. 55% dintre respondenţi pun pe masă dimineaţa cam aceleaşi alimente, în timp ce 20% dintre ei nu iau micul dejun la sfârşitul săptămânii. Cu toate astea nutriţioniştii ne avertizează că micul dejun este un obicei sănătos care dă tonul zilei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri sociale » Unul din 3 români sare peste cea mai importantă masă a zilei. Cum arată mic dejunul ideal pentru majoritatea oamenilor