Antena Meniu Search
x

Curs valutar

UPDATE! Atac cu bomba la Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi

Bomba la licenta! La propriu. Un terorist de ocazie a detonat bomba, printre studenti! A intrat intr-un examen, cu un dispozitiv exploziv in spate si cu degetul pe detonator

de Redactia Observator

la 08.07.2013 , 19:55

40 de studenti ieseni au privit ingroziti cum isi pregateste sistemul distructiv, si cum apasa, apoi, butonul. Ceva nu a mers, iar ei au trait. Insa pericolul deflagratiei a ramas ore bune, in amfiteatru, pana au ajuns genistii. "Un individ cu rucsac dupa el, negru, pletos", isi aminteste un profesor, in timp ce o studenta spune ca barbatul "avea in mana butonul care putea sa detoneze bomba. Lumea s-a speriat, fetele plangeau".

Ora 09:30. Un barbat cu rucsac in spate se grabeste pe holul universitatii Gheorghe Asachi din Iasi. Intra peste 40 de studenti care citesc subiectele de licenta abia impartite de catre patru profesori. Ei cred ca e un absolvent intarziat. El stie ca a venit la timp pentru numaratoarea inversa. Nimeni nu mai scrie. Toata lumea il priveste pe cel care ameninta sa arunce in aer toata universitatea.

Profesorii incearca sa-l calmeze pe omul cu bomba. Politistii sunt deja pe drum. In timp ce studentii cauta sa evadeze in alta sala, atentatorul pregateste tragedia."Cand a vrut s-o scoata, a apasat din greseala pe butonul pe care il avea in mana. A facut bum, o flacara rosie gri, dupa aia fum alb", a povestit un student. Proiectilul din Al Doilea Razboi Mondial i-ar fi putut omori pe toti. Insa, ca prin minune, sistemul construit de el acasa nu a functionat.

Vezi și

Legat cu o curea si trantit la pamant de trei studenti, barbatul a fost ridicat de politisti si dus la audieri. Au aflat ca are 38 de ani si ca a fost student la aceeasi facultate. In ultimii ani, insa a fost cuprins de o boala a mintii. Schizofrenia paranoida. "Este una din cele mai grave boli psihice. In general, se ajunge la cazuri de sinucidere sau crime datorita delirului sau a halucinatiilor", explica Lucian Burlea, directorul Spitalului Socola.

Amenintarea nu a plecat insa odata cu amenintatorul. Proiectul a ramas langa catedra, in amfiteatru. Specialistii de la SRI au intervenit cu un dispozitiv special, pentru a evita tragedia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Vi se pare prea scumpă mobila românească?
Observator » Ştiri sociale » UPDATE! Atac cu bomba la Universitatii Gheorghe Asachi din Iasi