Antena Meniu Search
x

UPDATE! Atentat dejucat la parada de 1 decembrie de la Târgu Secuiesc

Bucuria Zilei Naţionale a fost spartă de o veste şoc: un lider extremist punea la cale un atentat la parada de 1 decembrie de la Târgu Secuiesc. Cei de la Investigarea Terorismului şi SRI au dejucat atacul, după ce l-au reţinut pe autor.

Vezi și

 Bucuria Zilei Naţionale a fost spartă de o veste şoc: un lider extremist punea la cale un atentat la parada de 1 decembrie de la Târgu Secuiesc. Cei de la Investigarea Terorismului şi SRI au dejucat atacul, după ce l-au reţinut pe autor - Istvan Beke are 40 de ani şi e liderul local al unei grupări maghiare neonaziste şi care cere vărsare de sânge pentru refacerea Ungariei Mari. La el acasă şi la firmă, procurorii au găsit peste 400 de articole pirothenice, pe care ar fi vrut să le transforme într-un dispozitiv explozibil menit să ucidă zeci de oameni.

Parada de la Târgu Secuiesc a început la fel ca în restul ţării. Nimeni şi nimic nu a tulburat pasul cadenţat al militarilor. Manifestările au fost organizate, ca-n fiecare an, în centrul oraşului. Lângă primărie. Aici plănuia ISTVAN BEKE să detoneze bomba. Serviciul Român de Informaţii îl supraveghea de două luni.

Din casa lui, poliţiştii au ridicat peste 400 de articole pirotehnice din care voia să-şi facă bomba. O spun chiar procurorii DIICOT.

Soţia lui Beke a scris pe facebook că, de fapt, materialele pirotehnice confiscate erau artificii de tort şi petarde expirate pentru anul nou.

Istvan Beke face parte dintr-una din cele mai active organizații care militează pentru refacerea Ungariei Mari. E chiar liderul filialei din Târgu Secuiesc a Mişcării de Tineret 64 de Comitate. Şi o prezenţă vocală la manifestări.

Ordonanţa de reţinere a lui Istvan Beke expiră în această noapte.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Atentat dejucat la parada de 1 decembrie de la Târgu Secuiesc