Antena Meniu Search
x

UPDATE! Calugar de la Manastirea Bobota din Salaj, acuzat ca a fugit cu banii Bisericii

Zicala ca banul e ochiul dracului e confirmata chiar de un om al lui Dumnezeu. Un calugar de la o manastire din Salaj e dat disparut cu tot cu banii de renovare a lacasului de cult. Calugarul era casier la schitul din Moldova, iar in fata unei mici averi n-a rezistat

Vezi și

Transformat de curand din schit, in manastire, lacasul de la Bobota a primit multi credinciosi, in pelerinaj. Fiecare a lasat cate ceva, mai ales ca manastirea trebuie pictata. Si pentru ca parea de incredere, fratele Andrei a fost investit cu functia de. casier. “S-a facut remarcat prin harnicie si prin ascultare, in toata aceasta perioada”, a declarat Gabriel Gardan, purtatorul de cuvant al Episcopiei Salajului.

De un an, locuia printre calugarii de la Bobota. Acum e cercetat pentru delapidare, iar cei din manastire cred ca totul a fost un plan bine pus la punct. A asteptat sa se stranga bani din donatiile de dinaintea Pastelui si-apoi a disparut. Pana sa inceapa cheltuielile cu renovarea manastirii. “A parasit manastirea luand cu el 20.000 de elei, 1.200 de euro si un aparat foto estimat la 2.500 de lei”, a explicat Tincuta Dumuta, purtator de cuvant IPJ Salaj.

A fost cautat si acasa, in Baia Mare, dar degeaba. In comunitate, se zvoneste ca ar fi fugit la muntele Athos. Cu tot cu bani.

Pentru ca nu are si rang preotesc, daca va fi gasit vinovat, fratele Andrei va raspunde doar in fata legii lumesti. Care il poate trimite si 15 ani de inchisoare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri sociale » UPDATE! Calugar de la Manastirea Bobota din Salaj, acuzat ca a fugit cu banii Bisericii