Antena Meniu Search
x

UPDATE/ Două fetiţe de 14 ani au fost spulberate de un şofer neatent pe un drum din Neamţ

O elevă olimpică a murit spulberată pe şoseaua fără trecere. Colega ei se luptă să trăiască. Apropiaţii sunt distruşi şi revoltaţi. Acuză autorităţile că n-au fost în stare să pună nişte semne.

Vezi și

 Primarul din sat spune clar şi răspicat că nu vrea să-şi pună consiliul judeţean în cap. Şi că oamenii mai şi mor. Mona a murit pentru că a vrut să îşi cumpere câţiva covrigi. Profesoara care a lăsat-o să plece mai devreme de la oră este şi ea supusă unei anchete.

Dar nu e vorba de un drum, ci de o viaţă de copil sfârşită brusc. Sunt câteva linii de vopsea albă şi un semn care puteau opri o tragedie. Primarul este însă împăcat. Spune că a făcut tot ce-a putut. N-a fost mai insistent pentru că n-a vrut să deranjeze.

E mai importantă nevoia primarului decât vieţile copiilor. Oamenii sunt atât de revoltaţi încât vor să traseze singuri o zebră. Pentru Mona, eleva olimpică la matematică, e prea târziu. Dar copiii care vin zilnic la această şcoală trebuie protejaţi.

Lângă şoseaua pe care au fost spulberate cele două eleve, s-a ridicat deja un mic altar. Poza Monei a fost prinsă în gard, printre flori. Candele aprinse sunt şi pe banca ei. Colegii sunt în doliu. Ieri, a plecat să îşi cumpere covrigi. Profesoara a învoit-o câteva minute. Minutele care au trimis-o la moarte.

Colega ei a fost dusă ieri cu elicopterul la Iaşi. E încă în stare critică. Momentan, se caută vinovaţii pentru accidentul din faţa şcolii. Nu se ştie încă nici viteza şoferului care le-a secerat pe fete. Profesoara care le-a lăsat să iasă în stradă ar putea fi şi ea sancţionată.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri sociale » UPDATE/ Două fetiţe de 14 ani au fost spulberate de un şofer neatent pe un drum din Neamţ