Antena Meniu Search
x

Update / Erou pentru fratele lui mai mic

Dragostea de frate a trecut prin foc. Şi-a fost mai puternică decât frica de moarte. Un copil de 11 ani s-a aruncat de la fereastră cu fratelel mai mic în spate, pentru a se salva. Erau singuri acasă, într-un sat de munte, din Ardeal

Vezi și

Dragostea de frate a trecut prin foc. Şi-a fost mai puternică decât frica de moarte. Un copil de 11 ani s-a aruncat de la fereastră cu fratelel mai mic în spate, pentru a se salva. Erau singuri acasă, într-un sat de munte, din Ardeal

Căsuţa lor din lemn s-a aprins ca o cutie de chibrituri. Cu un curaj fantastic, băieţelul a spart geamul şi a găsit salvarea. Deocamdată, pentru fratele lui, care e teafăr. Pentru el, pericolul nu a trecut. 

Doi frăţiori închişi în camera cu flăcări. Adi şi Cristi. Unul de Unsprezece, altul de cinci ani. Abia trezit din somn, fratele mai mare nu a întârziat nicio secundă. Cu un curaj fantastic, a căutat un plan de salvare. Putea fi şi un sacrifiu suprem. A spart geamul şi apoi. au sărit pe fereastră!

Au căutat adăpost pe un deal. Speriaţi, răniţi, arşi dar împreună, fraţii au rezistat. Până când, din sat, s-au întors părinţii şi fraţii mai mari. Şi, apoi, salvatorii de meserie. Pompierii.

Sunt patru copii la părinţi. Crescuţi modest, într-un sat de munte. Runcu Salvei, Bistriţa-Năsăud. De mici, au fost învăţaţi să fie uniţi. Iubirea de frate a trecut azi-noapte prin foc.

Însă, fratele salvator încă luptă. Acum, pentru viaţa lui. Aproape 15 la sută din corpul lui e ars. Cele mai grave răni sunt la faţă. Dar pe medici altceva îi îngrijorează. A inhalat fum şi aer fierbinte. Căile lui respiratorii sunt grav afectate. În acest moment, spun medicii, oricând poate face complicaţii pulmonare care îl pot ucide.

Acum, părinţii s-au împărţit. Mama a rămas cu cel mic, la spital în Bistriţa. Tatăl a luat trenul, spre Bucureşti. Va ajunge la noapte. Amândoi părinţii vor cercetaţi. Pentru că şi-au lăsat copiii singuri, în casă. Au mers până la căminul cultural, pentru că se pregăteau pentru o nuntă în familie.

Rămân, însă, o familie unită. Iar dovada curajului se vede şi azi. Fără lacrimi, cu o tărie incredibilă, ceilalţi fraţi privesc ruinele. Casa lor e scrum. Din dormitorul copiilor, se vede cerul.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri sociale » Update / Erou pentru fratele lui mai mic